Kule tipi betonarme yapıların analizi ve betonarme tasarımı
Analysis of reinforced concrete towers and reinforced concrete design of towers
  1. Tez No: 184109
  2. Yazar: ALPER BEYAZOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EŞREF ÜNLÜOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kule, baca, betonarme analiz, betonarme kabuk, statik ve dinamikdeprem ve rüzgar yükleri, Tower, chimney, reinforced concrete analysis, reinforced concrete shell, static and dynamic earthquake and wind loads
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
vKULE T P BETONARME YAPILARIN ANAL ZVE BETONARME TASARIMIAlper BeyazoğluÖZETKule tipi yapılar, yükseklikleriyle ve geometrileriyle ilgili olarak bir dizi özeltasarım ve yapım problemlerine sahiptirler.Bu çalışmada kule tipi betonarme kulelerin tasarım uygulamaları araştırıldı.Kule ve baca hakkında genel bilgiler verildi.Bu yapılar statik ve dinamik deprem ve rüzgar yüklerine karşı çok hassastırlar.Statik ve dinamik deprem etkilerinin her ikisi de bu çalışmada araştırıldı. Ayrıca statikve dinamik rüzgar etkileri de detaylı olarak araştırıldı. Ek 1'de de deprem ve rüzgarsebebiyle oluşan eğilme momentleri karşılaştırıldı.Temel yapım detayları ve tipleri bölüm 4'te verilmiştir. Bölüm 5'te kulekabuğunun detayları verilmiştir. Bir çalışma örneği ek 1'de ve yapım detayı ek 2'deverilmiştir.
Özet (Çeviri)
viANALYSIS OF REINFORCED CONCRETE TOWERSAND REINFORCED CONCRETE DESIGN OF TOWERSAlper BeyazoğluSUMMARYThe tower type structures have a series of special design and constructionproblems releated to their height and geometry.In this study, design applications of reinforced concrete towers are investigated.General information are given about tower and chimney.These structures are very vulnerable to static and dynamic earthquake and windloads. Both static and dynamic effects of the earthquake impacts are investigated in thisstudy. Also static and dynamic effects of wind impacts are investigated in detail. Atappendix 1, bending moments which cause of earthquake and wind are compared.Foundation construction details and types are given in section 4. In section 5 thetower shell details are given. A case study pattern is given appendix 1 and constructiondetail is given appendix 2.