Pervari (Siirt) yöresinde yetişen Antep fıstıklarının (Pistacia vera L. ) meyve özelliklerinin belirlenmesi
The determination of some nut properties of pistachios (Pistacia vera L. ) grown in Pervari (Siirt)
- Tez No: 184238
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET KAZANKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
- Anahtar Kelimeler: Antepfıstığı, Pervari, Seleksiyon, Pistachio, Pervari, Selection
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
ÖZETPERVARİ (SİİRT) YÖRESİNDE YETİŞEN ANTEPFISTIKLARININ (Pistaciavera L.) MEYVE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİÖZTÜRK, NeslihanYüksek Lisans Tezi, Bahçe Bitkileri BölümüTez Danışmanı: Doç. Dr. Ahmet KAZANKAYAHaziran 2006, 75 sayfaBu çalışma 2004-2005 yılları arasında Pervari (Siirt) ilçesindeyürütülmüştür. Yörede yetiştirilen gerek fıstık çeşidine ait gerekse yabanipopülasyondan seçilen 43 genotipin meyve ve ağaç özellikleri tanımlanmıştır.Araştırma sonucunda 43 genotipe ait sonuçlar verilmiştir. Bu genotiplerde ortalamameyve ağırlıkları 1.21-1.93g, iç ağırlıkların 0.46g -0.81g, randımanlarının ise %31.5ile %49.0 arasında değişmiştir. Hasat tarihleri 20 Eylül-5 Ekim tarihleri arasındagözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE DETERMINATION OF SOME NUT PROPERTIES OFPISTACHIOS (Pistacia vera L.) GROWN IN PERVARI (SIIRT)OZTURK, NeslihanMsc, Horticulture scienceSupervisor: Assoc. Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYAJune 2006, 75 pagesThis study was conducted at Pervari (Siirt) town from 2004 to 2005.Fruit andtree characteristics of 43 pistachio genotypes from either varieties or wild populationwere determined. At the end of the study, results of these 43 genotypes arepresented.In these genotypes, nut weights were between 1.21and 193g, kernel weightswere between 0.46 and 0.81g, kernel ratios were between 31.5% and 49.0%. Harvestdates were determined between Septemer 20th and October 5th.