Tek tabakalı taş dolgu dalgakıranların güvenlik ve ekonomik analizi
Economical and stability analysis of the single layer rubble mound breakwaters
- Tez No: 184933
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUSTAFA MAMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Core-LocTM, dayanıklılık, dalgakıranlar, tek tabaka, kaplamaI, Core-LocTM, stability, breakwaters, single layer, armouringII
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİTEK TABAKALI TAŞ DOLGU DALGAKIRANLARINGÜVENLİK VE EKONOMİK ANALİZİMustafa Can TAŞÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜİNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALIDanışman: Yrd. Doç. Dr. Mustafa MAMAKYıl : 2006 Sayfa: 70Jüri: Yrd. Doç. Dr. Mustafa MAMAKYrd. Doç. Dr. Zeliha SELEKYrd. Doç. Dr. Hatice ÇAĞATAYDünyadaki çoğu dalgakıranların iki sıra elemanın yerleştirilmesi ile oluşankaplama yüzeyleri vardır. 1950'lerden sonra bu kaplama tabakaları için kaya yerineprefabrik beton bloklar kullanılmaya başlanmıştır. Bu bloklar ekonomik ve güvenlikavantajını beraberinde getirmiştir. Bu tip dalgakıranlar Accropode lar geliştirilenekadar iki tabakalı kaplama yüzeyine sahiplerdi. Accropode lar ve Core Loc larlabirlikte daha ekonomik ve daha stabil olan tek tabakalı dalgakıranlar oluşturulmayabaşlanmıştır.Bu tez çalışmasında öncelikle prefabrik bloklar tanıtılmış ve tek tabaka ile çifttabaka uygulamaları için güvenlik karşılaştırmaları yapılmış, daha sonra taşkaplaması ve blok kaplaması arasında karşılaştırma yapmak için core locla yapılantek tabakalı bir dalgakıran örneği üzerinde ekonomik ve güvenlik analiz yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESISECONOMICAL and STABILITY ANALYSIS OF THESINGLE LAYER RUBBLE MOUND BREAKWATERSMustafa Can TAŞDEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERINGINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCEUNIVERSITY OF CUKUROVASupervisor: Assist Prof.Dr. Mustafa MAMAKYear:2006 Pages:70Jury: Assist. Prof. Dr. Mustafa MAMAKAssist. Prof. Dr. Zeliha SELEKAssist. Prof. Dr. Hatice ÇAĞATAYMost rubble mound breakwaters in the world have an armour which consistof two layers of units. After 1950?s prefabricated concrete blocks have been startedto use instead of rock armouring. These blocks have brought the economical andstability advantages with together. This type of breakwaters have had two layersuntil Accropodes had developed. More economical and more stable single layerbreakwaters have started to issue with Accropodes and Core-locsTM .In this thesis study, firstly, prefabricated blocks have been introduced andtheir Single Layer-Double layer application types have been compared and for thecomparison between the rock armouring and the block armouring, economical andstability analysis have been made on a single layer breakwater sample which wasarmoured with core- locs.