Solution of the scattering of plane wave from an inhomogeneous sphere with fdtd method
Homojen olmayan bir küreden bir düzlemsel dalganın saçılımının fdtd çözümü
  1. Tez No: 184932
  2. Yazar: HASAN YAVUNCU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. TURGUT İKİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: FDTD, Nümerik, Küre, SaçılmaII, FDTD, Numeric, Sphere, ScatteringI
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİHOMOJEN OLMAYAN BİR KÜREDEN BİR DÜZLEMSEL DALGANINSAÇILIMININ FDTD ÇÖZÜMÜHASAN YAVUNCUÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜELEKTRİK-ELEKTRONİK ANABİLİM DALI: Doç.Dr. Turgut İKİZ IDanışman GXYıl 2006, Sayfa 64: Doç. Dr. Turgut İKİZJüriProf. Dr. Victor PROGREBNYAKYrd. Doç. Dr. Faruk KARADAĞElektromanyetik dalgaların çeşitli geometrilere sahip nesnelerdensaçılmasının incelenmesi ve bu nesnelerin ışınıma olan etkilerinin araştırılmasıelektromanyetik saçıcı ve yayıcıların analiz ve sentezi için zorunludur. Bu çalışmadahomojen olmayan bir üç boyutlu kanonik yapıdan saçılma problemi FDTD metodukullanılarak incelenmiştir. Belirlenen uzay için küreden saçılan alan hesaplanmış vedaha sonra bu uzayın dışındaki alan ifadelerinin elde edilebilmesi için sınır koşuluolarak mükemmel uyumlu tabaka uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESISSOLUTION OF THE SCATTERING OF PLANE WAVE FROM ANINHOMOGENEOUS SPHERE WITH FDTD METHODHasan YAVUNCUDEPARTMENT OF ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERINGINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESUNIVERSITY OF CUKUROVASupervisor : Assoc. Prof. Dr. Turgut İKİZRICLLA: Year 2006, Pages 64: Assoc. Prof. Dr.Doç. Dr. Turgut İKİZJuryProf. Dr. Victor PROGREBNYAKAsst. Prof. Dr. Faruk KARADAĞIt is necessary to investigate the scattering of electromagnetic waves fromvarious geometries and the effects of these geometries to scattering and radiation foranalysis and synthesis of the electromagnetic scatterers and sources. In this study,scattering from an inhomogeneous canonical structure is investigated. Scatteringfrom a spherical structure is a canonical problem. Finite difference time domain(FDTD) will be used as the numerical method for the solution of the problem. Thescattered field from the sphere will be determined in the specified space and after forobtaining the field expressions outside this space perfectly matched layer (PML) willbe used for the boundary condition.