Farklı tipteki köpük kesicilerin flekso baskı mürekkeplerindeki performanslarının saptanması
Dissimilar kind of antifoam flekso printing inks performance determination
- Tez No: 185053
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MEHMET OKTAV, PROF.DR. EMİN ARCA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matbaacılık, Typography
- Anahtar Kelimeler: Mürekkep, flekso baskı, köpük, köpük kesici, CMYK.Temmuz, 2006 Akif Kemal KARATEPE, Ink, Flesko printing, foam, antifoam, CMYK.July, 2006 Akif Kemal KARATEPE
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matbaa Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
ÖZETFARKLI TİPTEKİ KÖPÜK KESİCİLERİN FLEKSO BASKIMÜREKKEPLERİNDEKİ PERFORMANSLARININSAPTANMASIBasım sektöründe pazar payını sürekli arttıran ana malzeme olan mürekkep,artan iş potansiyeli ve rekabetçi üretim ortamı maliyetin düşürülmesiyle orantılıdır.Flekso baskı sistemi mürekkeplerinin köpüklenme problemini önlemeyeyönelik kullanılan köpük kesicilerin çeşitliliği, farklı markaların farklı tiplerde köpükkesici üretmelerini sağlamaktadır.Bu çalışmanın birinci bölümünde giriş ve amaç hakkında bilgi verildi.İkinci bölümünde, Flekso baskı sisteminin tanımını, kullanım alanlarını, Fleksobaskı sisteminde kullanılan mürekkepleri, içeriklerini, yapısal özelliklerini,mürekkep çeşitlerini ve özelliklerini, köpük probleminin tanımını, köpük önleyicimalzemeler ve çeşitlerini, köpük önleme kontrollerini,Üçüncü bölümde, farklı markalara ait köpük kesiciler ile CMYK renklerindekiflekso baskı mürekkeplerinin köpük önleme performanslarının saptanmasına yönelikdeney çalışması,Dördüncü bölümde ise, yapılan deney çalışmasının sonuçlarınındeğerlendirilmesi ve yorumlanması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTDISSIMILAR KIND OF ANTIFOAM FLEKSO PRINTING INKSPERFORMANCE DETERMINATIONIn printing sector main material ink continually increase in its market share,Increase business potential and competitive production atmosphere is proportional tocost reduction.Use of variety antifoam on prevention of Flekso imprint system inks foamproblem multiplicity depends on different brands to generate variety type ofantifoam.In the first section of this project introduction and objectives were explained.In the second section, anti foam system description, usage areas, use of Fleksoimprint system inks, contents, structural characteristics, ink assortments andcharacteristics, definition of foam problem, prevention of foam materials andvarieties, control of foam prevention were described.In the third section, belonging of different brand anti foam and CMYK coloursFlekso imprint inks foam prevention performance determination experiment studywas made.In the fourth section of project, done experiment study outcomes were judgedand explanations made.