PIC kontrollü kesintisiz güç kaynağı tasarımı ve gerçeklemesi
Design and implementation of a PIC controlled UPS
  1. Tez No: 185091
  2. Yazar: MEHMET ÜSTÜNDAĞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET GEDİKPINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kesintisiz Güç Kaynağı, Doğrultucu, Çevirici, Evirici, Mikroişlemci, Uninterruptible Power Supply, Rectifier, Converter, Inverter, Microprocessor
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
ÖZETYÜKSEK L SANS TEZPIC KONTROLLÜ KES NT S Z GÜÇ KAYNAĞI TASARIMI VE GERÇEKLEMESMehmet ÜSTÜNDAĞFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüElektronik ve Bilgisayar EğitimiAna Bilim Dalı2006, Sayfa:50Bu tezde, şebeke geriliminin kesilmesine karşı, hassas yükleri sınırlı sürede besleyenkesintisiz güç kaynakları incelenmiştir. Gerçeklenen kesintisiz güç kaynağı, şebeke enerjisikesildiğinde hassas yükü besleyecek şekilde Off-Line yapıda tasarlanmıştır. Bu tezin temel amacı,kesintisiz güç kaynaklarının anahtarlama süresinin iyileştirilmesidir. Bu amaçla, kesintisiz güç kaynağımikroişlemci kontrollü gerçekleştirilmiştir. Sistem; doğrultucu, akü gurubu, da-da çevirici, evirici,geçiş anahtarları ve mikroişlemcili kontrol devresi olmak üzere altı ana bölümden oluşmaktadır.Deneysel sonuçlar, sistemin beklenen özelliklere sahip olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMASTERS THES SDESIGN AND IMPLEMENTATION OF A PIC CONTROLLED UPSMehmet ÜSTÜNDAĞFirat UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Electronic and Computer Education2006, Page:50In this thesis, Uninterruptible Power Supplies (UPS) which supply a sensitive load for a limited timeduring the line energy break up was investigated. The realized UPS for supplying the load, when theline energy is break up, was designed off-line structure. The main aim of this thesis was improving theswitching time of the UPS. For this purpose, the realized UPS was controlled with microprocessor.The system is composed of six main stages. These are rectifier, battery, DC-DC converter, inverter,transition switches and microprocessor control unit. The experimental results showed that the systemhad the expected properties.