Ögrenci işleri otomasyonu için web tabanlı program geliştirme
Web based program designing for student affairs automation
- Tez No: 185262
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM TÜRKOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Web programlama, Performans analizi, Otomasyon, Öğrenci şleri, Web programming, Performance analysis, Automation, Student Affairs
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZETÖĞRENC ŞLER OTOMASYONU Ç N WEB TABANLI PROGRAM GEL ŞT RMETuncay Yavuz ÖZDEM RFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüElektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı2006, Sayfa:68Bu tez çalışmasında, okullarda yoğun bir şekilde yer teşkil eden öğrenci işleri için webüzerinde çalışabilecek bir otomasyon geliştirilmiştir. Bunun öncesinde yaygın olarak kullanılanWeb programlama dillerinden ASP, PHP ve CGI incelenerek bu üç dilin performans analiziyapılmıştır. Yapılan bu performans analizi sonucu olarak en iyi performansı PHP'nin sergilediğigörülmüştür. Bu bilgiler eşliğinde öğrenci işleri otomasyonu için PHP web programlama diliseçilmiştir. Program içerisinde tanımlanan üç farklı kullanıcı gurubu vardır ve her kullanıcıgurubunun farklı yetkileri bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTWEB BASED PROGRAM DESIGNING FOR STUDENT AFFAIRSAUTOMATIONTuncay Yavuz ÖZDEM RFirat UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Electronics and Computer Science2006, Page:68In this thesis, the student affairs in high schools which is troublesome for the employeesis overcome with web based automation software. Before starting thesis, we examined ASP,PHP and CGI web based programming languages and we compared the performance analysis ofthese languages which are mostly used. According to the results of the performance analysis,PHP is seen to the best. Thus, we chose PHP for coding the automation software. There arethree different user groups and each of this group has different authorizations.