Bazı bezelye hatlarının ikinci ürün olarak anıza ekimi
The second crop cultivation of some peas lines following cereals
  1. Tez No: 185734
  2. Yazar: MUSA AŞICI
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET TAMKOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Bezelye hattı, ikinci ürün, anıza direk ekim, yeşil otverimi, ham protein verimi, Peas line, second crop, direct drilling, fresh yield, crude protein yield
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 37
Özet
iÖZYüksek Lisans TeziBAZI BEZELYE HATLARININ İKİNCİ ÜRÜN OLARAK ANIZA EKİMİMusa AŞICISelçuk Üniversitesi Fen Bilimleri EnstitüsüTarla Bitkileri Anabilim DalıDanışman: Yrd. Doç. Dr. Ahmet TAMKOÇ2006, sayfa 31Jüri: Prof. Dr. Mevlüt MÜLAYİMYrd. Doç. Dr. Ahmet TAMKOÇYrd. Doç. Dr. Ercan CEYHANBu araştırma bazı bezelye hatlarının (P57B, 1131556, B6, 10431, 1121918,1084222, 1131522, P104, 1103220 ve P57K) buğday hasadından sonra ikinci ürünolarak yeşil ot verimini ve bazı tarımsal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır.Deneme ?Tesadüf Blokları Deneme Deseni?ne göre dört tekerrürlü olarak 2004yılında Seydişehir ilçesinde kurulmuştur.Araştırmada; bitki boyu, hasat zamanına kadar yaşayan bitki sayısı, yeşil otverimi, ham protein oranı ve ham protein verimi üzerinde durulmuştur. Araştırmasonuçlarına göre, bitki boyu ve ham protein oranı bakımından bezelye hatlarıarasında istatistiki olarak önemli farklılıklar tespit edilmiştir. Çeşitlerin ortalamasıolarak, yeşil ot verimi 3429.0 kg/da ve protein verimi ise 186.6 kg/da olmuştur. Enyüksek yeşil ot verimi (5191.2 kg/da) ve yeşil ottaki protein verimi (325.9 kg/da) B6hattından elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
iiABSTRACTMaster ThesisTHE SECOND CROP CULTIVATION OF SOME PEAS LINESFOLLOWING CEREALSMusa AŞICISelcuk UniversityGraduate School of Natural and Applied Sciences Department of Field CropsSupervisor: Asist. Prof. Dr Ahmet TAMKOÇ2006, page: 31Jury: Prof. Dr. Mevlüt MÜLAYİMAsist. Prof. Dr. Ahmet TAMKOÇAsist. Prof. Dr. Ercan CEYHANThis research was conducted to determine on fresh yield and someagricultural characteristics of the second crop cultivation of peas lines (P57B,1131556, B6, 10431, 1121918, 1084222, 1131522, P104, 1103220 and P57K)following cereals in 2004. This research was arranged in the ?randomized completeblock experimental design? with four replications and conducted in the fieldconditions in Seydişehir. In the research; plant height, stand, fresh yield, crudeprotein content and crude protein yield were determined. According to results of theresearch, statistically significant differences were found between lines with respect tothe plant height, crude protein content. As the mean of lines of fresh yield was3429.0 kg da-1, crude protein yield was 186.6 kg da-1. The highest fresh yield (5191.2kg da-1) and crude protein yield (325.9 kg da-1) was obtained of B6 line.