Amasya yöresinin makrofungusları
Macrofungi of Amasya province
  1. Tez No: 185746
  2. Yazar: SİNAN AKTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CELALEDDİN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makrofunguslar, Taksonomi, Yeni Kayıtlar, Amasya, Türkiye.I, Macrofungi, Taxonomy, New Records, Amasya, Turkey.II
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 361
Özet
Bu çalışmada, Amasya ilinde farklı lokalitelerden 2002-2006 yıllarındaözellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında 850 makrofungus örneği toplanmıştır.Arazi ve laboratuvar çalışması sonucunda, toplam iki bölüm, üç sınıf, 11 takım,41 Familya ve 116 cins'e ait 303 makrofungus türü belirlenmiştir. Bu türlerin 40'ıAscomycota, 263'ü Basidiomycota bölümüne aittir.Makrofunguslar üzerindeki mevcut literatüre göre, 38 türün Türkiye için yenikayıt olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study 850 macrofungi specimens have been collected different localitiesin Amasya province between 2002-2006 particularly during the months of autumnand spring seasons.As a result of the field and laboratory studies, 303 species belong to 116 generatwo divisions, three classes, 12 ordo and 41 families have been identified. 40 of thembelong to Ascomycota, and the other 263 species belong to Basidiomycota divisions.According to the present literature on macrofungi of Turkey 35 taxa are newrecords for Turkey.