Ankara-Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı ciğerotları (Hepaticeae) florası
The Liverworts (hepaticeae)flora of Ankara-k Kızılcahamam National Park
  1. Tez No: 185900
  2. Yazar: HALE DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BARBAROS ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Bryophyta, Ciğerotu, Flora, Milli Park, Kızılcahamam, Bryophyta, Liverwort, Flora, National Park, Kızılcahamam
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 43
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziANKARA-KIZILCAHAMAM SOĞUKSU MİLLİ PARKICİĞEROTLARI (HEPATICAE) FLORASIHale DOĞANAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Barbaros ÇETİNBu çalışmada, araştırma alanı Ankara-Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı'nın ciğerotlarıflorası araştırılmıştır. Araştırma alanından 2004-2006 yılları arasında 25 ciğerotu örneğitoplanmıştır. Arazi ve laboratuar çalışmaları sonucunda toplam 1 sınıf, 2 takım, 4 familya, 4cinse ait 4 tür tespit edilmiştir.Araştırma alanından toplanan ciğerotu örneklerinin yaşam formları, tercih ettikleri substrat venemlilik gibi ekolojik özellikleri Dierßen (2001) e göre ve yaşam formlarına ait bilgiler deMägdefrau (1982) e göre düzenlenmiş olup, bu bilgilerin neticesinde taksonların ekolojiktercihleri ele alınmıştır.2007, 43 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisTHE LIVERWORTS (HEPATICAE) FLORA OF ANKARA-KIZILCAHAMAMNATIONAL PARKHale DOĞANAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of BiologySupervisor: Prof. Dr. Barbaros ÇETİNIn this study, 25 liverwort specimens were collected in Ankara-Kızılcahamam SoğuksuNational Park between 2004-2006.As a result of the field and laboratory studies, totally 4species belonging to 4 genera, 4 families, 2 ordo, 1 classes have been identified.The ecological spectrums of liverwort species are considered, comprising their preferredsubstrate, humidity and life forms have been assessed using Dierßen (2001) and Mägdefrau(1982).2007, 43sayfa