Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Herbaryumundaki (ANK) Caryophyllaceae familyasının revizyonu
Revision of caryophyllaceae family at Herbarium of the Faculty of Science, University of Ankara (ANK)
- Tez No: 185964
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN KETENOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Revizyon, Caryophyllaceae, ANK, Ankara, Türkiye, Revision, Caryophyllaceae, ANK, Ankara, Turkey
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
ANK'da bulunan Caryophyllaceae familyasına ait 2326 bitki örneğinin incelenmesi sonucu 29 cins ve bu cinslere ait 410 takson tespit edilmiştir. Toplam tür sayısı ise 300'dür. 134 tür Türkiye için endemik olup, endemizm oranı % 32,7'dir. En zengin cins Silene'dir. En çok tür içeren ilk beş cins şunlardır: Silene L. (82), Dianthus L. (38), Minuartia L. (34), Arenaria L. (30), Gypsophila L. (29). Türlerin floristik bölgelere göre dağılımı ve oranları ise; İran-Turan elementi 103 (% 25), Akdeniz elementi 41 (% 10), Avrupa-Sibirya elementi 8 (% 2), bilinmeyen veya geniş yayılışlı olanlar ise 258 (% 63)' dir. 2006, 181 Sayfa
Özet (Çeviri)
The specimens of Caryophyllaceae family at ANK herbarium, in which 2326 specimens belonging to 29 genera and 410 taxa were deposited, were revised. Total species are 300. 134 of them are endemic for Turkey and rate of endemism is 32,7 %. The richest genus is Silene. The first five genera containing the high number species are as follows: Silene L. (82), Dianthus L. (38), Minuartia L. (34), Arenaria L. (30), Gypsophila L. (29).The distribution rates of the taxa into the floristical regions are as follows: Irano-Turanian 103 (25 %), Mediterranean 41 (10 %), Euro-Siberian 8 (2 %), the others are those , phytogeographical region of which are not known and widespread taxa 258 (63 %). 2006, 181 Pages