Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi herbaryumundaki(ANK) Chenopodiaceae familyasının revizyonu
The revision of Chenopodiaceae family at herbarium of the Faculty of Science, University of Ankara (ANK)
- Tez No: 196328
- Danışmanlar: PROF.DR. ENDER YURDAKULOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
- Anahtar Kelimeler: Revizyon, Chenopodiaceae, ANK, Ankara, Türkiye
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Chenopodiaceae familyası Türkiye Florasında 33 cins ve 120 takson ile temsil edilmektedir.ANK' ta bulunan Chenopodiaceae familyasına ait 610 bitki örneğinin incelenmesi sonucu 23cins ve bu cinslere ait toplam 69 takson mevcut olduğu tespit edilmiştir. 10 takson Türkiyeiçin endemik olup endemizim oranı % 14,4' tur. En çok tür içeren ilk dört cins sırasıylaşöyledir: Salsola L. (17), Chenopodium L (16), Atriplex L (15), Suaeda L (11). Türlerinfitocoğrafik bölgelere göre dağılımları ise; İran- Turan elementi 13 (%18,8), Akdenizelementi 3 (%3.9), Avrupa- Sibirya elementi 1 (%1,4), bilinmeyenler ise 52 (%75,3)şeklindedir.
Özet (Çeviri)
The family Chenopodiaceae was represented in Flora of Turkey with 33 genera and 120 taxa.The family Chenopodiaceae was revised at ANK and found out that 610 plant specimensbelonging to 23 genera and 69 taxa were deposited. 10 taxa are endemik for Turkey and therate of endemism is 14.4%. The first four genera containing the high numbered species are asfallows: Salsola L. (17), Chenopodium L (16), Atriplex L (15), Suaeda L (11). Thedistribution of species belonging to different phytogeographic regions were as given below:Irano - Turanian 13 (18,8%) Mediterraenean 3 (3,9%), Euro- Siberian 1 (1,4%) and the otherare 52 (75,3%).Key Words : Revision, Chenopodiaceae, ANK., Ankara, Turkey