Suruç ve çevresi halk inanışlarının dinler tarihi açısından değerlendirilmesi
The evaluation of common public believes in suruç in respect of the history of religions
  1. Tez No: 186222
  2. Yazar: İLHAMİ ATMACA
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SAMİ KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Suruç, Doğum, Evlenme, Sünnet, Ölüm, Tabiat ile ilgili inanışlar, Suruç, Brith, Marry, Circuncision, Dead, Believes of Nature
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
?Suruç ve Çevresi Halk İnanışlarının Dinler Tarihi Açısından Değerlendirilmesi? adlıtezimiz Giriş kısmı dışında iki bölümden oluşmaktadır.Giriş kısmında; ilçenin tarihi, coğrafi konumu, sosyal yapısı, eğitim ve ekonomikdurumu hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Suruç ve çevresindeki geçiş dönemleri ileilgili halk inanışları ve bu inanışların Dinler Tarihi açısından değerlendirilmesi, ikincibölümde ise Suruç ve Çevresindeki Tabiat ile ilgili inanışlar ve bu inanışların Dinler Tarihiaçısından Değerlendirilmesi yapılmıştır.Bu tezimiz bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir.
Özet (Çeviri)
Our thesis called ?The Evaluation of the public believes in Suruç and aroundSuruç? consists of two parts excep introduction.In introduction part, there is some information about history, geographicalposition, educational state, economic and social structure of Suruç. In the first part, thebelieves about transition periods in Suruç and around Suruç and their evaluation areanalyzed with the method of observation and interview. In the second part, the believesabout nature and their evaluation are analyzed with the method of observation andinterview too.The research is ended with bibliography and additional parts.