Denetim uygulamalarında optimum işgücü planlaması
Optimum human resourches planning for auditing applications
  1. Tez No: 187377
  2. Yazar: GÜLER FERHAN ÜNAL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HAYRETTİN USUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Denetim, şgücü Planlaması, Doğrusal Programlama, Hedef Programlama, Auditing, Human Resources Planning, Linear Programming, GoalProgramming
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
ÖZETDENET M UYGULAMALARINDA OPT MUM ŞGÜCÜ PLANLAMASIGüler Ferhan ÜNALSüleyman Demirel Üniversitesi, şletme BölümüYüksek Lisans Tezi, 67 sayfa, Temmuz 2006Danışman: Yrd. Doç. Dr. Hayrettin USULTezin amacı, denetim firmasında çalışan denetim elemanlarının, yapılacakdenetim işlerine, Sayısal Yöntemler tekniği olarak bilinen Tek Amaçlı ve ÇokAmaçlı Doğrusal Programlama (Hedef Programlama) ile optimum atamalarınıyaparak bu atama sonuçlarını piyasa şartlarında uygulanabilir kılmaktır.Bilindiği üzere, denetim firmalarında yapılacak denetim işlerinin ve bunlarıyapacak denetçilerin belirlenmesinde tesadüfi atamalar yapılamamaktadır. Çünkü,firmada çalışan üst düzey denetçiler olduğu kadar, denetçi adayları (yardımcılar) vestajyerler de bulunmaktadır. Rasgele seçimle yapılan atamalar sonucu doğabileceksorunlar tüm firmanın karlılığını, verimliliğini, dolayısıyla da etkinliğinibelirleyeceğinden, yapılacak atamalar için Sayısal Yöntemlere başvurulmasıuygundur.Bu amaçla, tezin ilk bölümünde, ?Muhasebe Denetimi? hakkında genelbilgiler verilecek; ikinci bölümde bir işgücü planlamasının Doğrusal Programlama veHedef Programlama Yöntemleriyle nasıl yapılacağı açıklanacak ve son bölümde isebir uygulama örneği, her iki yöntemle de çözülerek sonuçlar irdelenecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTOPTIMUM HUMAN RESOURCES PLANNING FOR AUDITINGAPPLICATIONSGüler Ferhan ÜNALSüleyman Demirel University, Department Of Business Administration,Master Thesis, 67 pages, July 2006,Supervising Proffessor: Asst. Prof. Hayrettin USULThe purpose of this thesis is providing optimum assignments of auditors toauditing tasks through Goal Programming, which is a technique of QuantitativeMethods, and putting these solutions into practise in real life causally.As is known, auditors are assigned to auditing activities by chance. Because,in addition to the expert auditors in an auditing firm, there are also junior and traineeauditors. It is important to apply Quantitative Methods as assigning the auditors bychance would cause erroneous results, which could affect profitability, productivityand efficiency negatively.For this purpose, general information about ?Auditing? will be given in firstsection of the thesis. Then, in second section, it will be explained how to plan thehuman resorces thorough Linear and Goal Programming. Finally in the last section, acase study will be analysed by both methods and the solutions will be compared.