Yönetim bilgi sistemleri
Management information systems
  1. Tez No: 187390
  2. Yazar: ABDULLAH ŞAHİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YÜKSEL METİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, bilgi, bilgi toplumu, bilgi teknolojileri, bilgiyönetimi, bilgi sistemi, yönetim bilgi sistemiI, Management, knowledge, knowledge society, knowledge management, information system, management information systems.II
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 227
Özet
ÖZETYÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİAbdullah ŞAHİNSüleyman Demirel Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümü Master Tezi, 227 sayfaTemmuz 2006Danışman: Yard. Doç. Dr. Yüksel METİNGünümüz ekonomik süreçlerinin tamamında bilgi, en önemli unsur olarakgörülmektedir. Çünkü bilgi işletmenin geleceğini belirleyecek bir etkiye sahiptir. Bunedenle bilgi doğru, öz, net, zamanında ve hatasız olmalıdır.Şiddetli rekabetin yaşandığı bir ortamda işletmenin bilgisini ne kadar iyiyönettiği başarısının göstergesidir. Bilgiyi en önemli unsur olarak kabul edenişletmeler bilgi yönetimine gereken önemi vermekte, bilgiyi elde eden ve paylaşanbir yapı oluşturmak için çalışmaktadırlar. Bilgiyi rekabet avantajına dönüştürmekiçin gelişen teknolojiden faydalanmak ise temel hedefleridir.21.yy bilgi çağı olarak adlandırılmaktadır. Bu çağda yeni teknolojiler tümmeslek dallarında uygulama alanı bulmakta; uygulayanlara zaman, emek, maliyetgibi konularda destek sağlamaktadır. Tüm organizasyonlar bir bilgi sistemioluşturma çabasındadır. Bu sebeple bilgi sistemi oluşturma çabaları günümüzün enpopüler çalışma alanlarının başında gelmektedir.Çalışmanın ilk bölümünde yönetim ve bilgi kavramları tanımlanmaktadır.İkinci bölümde; bilgi toplumu, bilgi teknolojileri ve bilgi yönetimi üzerindedurulmakta, üçüncü bölümde bilgi sistemi ve tasarımı, dördüncü bölümde YBS veson bölümde de YBS'nin komu yönetiminde uygulanması ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMANAGEMENT INFORMATION SYSTEMSAbdullah SAHİNSuleyman Demirel University, Department of Public AdministrationMS, 227 pages, July 2006Supervising: Asst. Prof. Dr. Yuksel METİNKnowledge is considered to be an important element in today?s world becauseknowledge has an influence on the future of companies. Therefore, knowledgeshould be accurate, clear, concise, on time and faultless.Within the context of severe competition, the ability of organisation tomanage the information reflects the degree of their success. Companies that acceptthe knowledge as an important factor in their success pay attentions to knowledgemanagement and try to set up an organisation where knowledge is formed andshared. The main objective of the companies is to benefit from the developingtechnologies in order to turn knowledge into competitive advantage.21st century is called as information age. In this age, new technologies areutilised in all professions and those who use new technologies save in cost, time andlabour. All the organizations are trying to form an information system. For thisreason, setting up an information system in organization has been one of the mostpopular working areas in these days.In the first part of this study, management and information concepts aredefined. While the second part focuses on knowledge society and informationtechnologies and knowledge management, the last part outlines the knowledgesystem and design and management information system and its application in publicmanagement.