Kamu görevlilerinin görev suçlarında soruşturma usulü
The method of investigation about the comunity attendant's duty offences
- Tez No: 187391
- Danışmanlar: DOÇ.DR. FARUK TURHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Kamu görevlisi, görev suçları, soruşturma izni, ön inceleme, yetkili idari merci, Community attendant, duty crimes (offences), thepermission of investigation, pre-search, managerial competent authority
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
ÖZETKAMU GÖREVL LER N N GÖREV SUÇLARINDASORUŞTURMA USULÜRaşit ZENG NSüleyman Demirel Üniversitesi, Kamu Yönetimi BölümüYüksek Lisans Tezi, 124 sayfa, Haziran 2006Danışman: Doç. Dr. Faruk TURHANBu tezin amacı kamu görevlilerinin görevleri sebebiyle işlediklerisuçlar nedeniyle yapılacak olan soruşturmanın koşul ve kapsamlarınıincelemektir.Tez iki bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, Türk hukukunda kamu görevlisi kavramı, kamugörevlilerinin soruşturma ve kovuşturmasının tarihi gelişim içerisindegösterdiği değişiklikler ile kamu görevlilerinin özel soruşturma usulüne tabitutulması hakkında leh ve aleyhteki görüşler incelenmiştir.kinci bölümde, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu GörevlilerininYargılanması Hakkında Kanun esas alınarak, kamu görevlilerinin görevlerisebebiyle işledikleri suçların soruşturulması usulü incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE METHOD OF INVESTIGATION ABOUT THE COMUNITYATTENDANT?S DUTY OFFENCESRaşit ZENG NSuleyman Demirel University, Departmant of Public AdministrationMaster Thesis, 124 pages, June 2006Adviser: Ass. Prof. Faruk TURHANThe aim of this thesis is the concept and the terms of the investigationthat is made because of the crime which community attendants did on theirjobs.The thesis includes two parts.In the first part the concept of community attendant in the Turkish Lawand the variety about the historical development of the prosecution and theinvestigation of community attendants also the adventages and thedisadvantages opinions of special investigation method of communityattendants are searched.In the second part, the 4483 numbered Law about the Judgement ofOfficers and the other Community Attendants is basically taken and theinvestigation method of the crimes that community attendants did because oftheir duties is searched.