The kakasbos/Herakles cult: A study of its origins, diffusion and possible syncretisms
Kakasbos/Herakles kültünün kökeni, dağılımı ve olası senkretizmleri
  1. Tez No: 187540
  2. Yazar: ASLI CANDAŞ
  3. Danışmanlar: DR. JACQUES MORİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arkeoloji, Sanat Tarihi, Archeology, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Kakasbos, Herakles, Atlı Tanrı, Kakasbos, Herakles, Rider god
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arkeoloji ve Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu çalışma Kakasbos/Herakles kültünü iknografik ve dinsel bir çerçeveiçinde incelemektedir. Bu çalışma, tez yazım sürecini tarihsel bir çerçeveiçinde incelemiştir. Bu inanışın ortaya çıkışı ve yaygınlaşmasına dair olasınedenler, Kakasbos/Herakles inanışı ve bölgede tapınılan diğer tanrılar arasındasenkretizmler, tanrının değişik malzemelerdeki betimleriyle birlikteincelenecektir. Atlı figürünün önemi, atlı kahramanların Geç Roma sanatıdayaygın kullanımı da sunulacaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the local rider-god cult of Kakasbos/Herakleswihin an iconographical and religious framework. The possible origins andreasons for the popularity of the cult and possible syncretisms with other godsworshipped in Northern Lycia will be discussed alongside a presentation ofKakasbos/Herakles depictions in different media. The importance of the riderimage and the widespread popularity of the rider-heros in the Late Roman Art willalso be studied.