Remediating the data: A study on the interactive dimensions in new media
Bilgisayar verilerini tekrar medyatize etmek: Yeni medyadaki etkileşimli boyutlar üzerine bir çalışma
- Tez No: 187711
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ANDREAS TRESKE, Y.DOÇ.DR. MAREK BRZOZOWSKİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, İletişim Bilimleri, Fine Arts, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Yeni medya, arayüz, görsel kullanıcı arayüzü, etkileşim, içerik, dolaşım, veri tabanı, medyatize etmek, post-modernizm, insan-bilgisayar etkileşimi and görsel iletişim, New media, interface, graphical user interface, interaction, content, navigation, database, remediation, post-modernism, human-computer interaction and visualcommunication
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
ÖZETBİLGİSAYAR VERİLERİNİ YENİDEN MEDYATİZE ETMEK:YENİ MEDYADAKİ ETKİLEŞİMLİ BOYUTLAR ÜZERİNEBİR ÇALIŞMAFunda ŞenovaGrafik Tasarım BölümüTez Yöneticisi: Yard. Doç. Andreas TreskeMayıs 2005Bu tez arayüzün yeni medyada, algının değiştirilmesi ve kullanıcıdeneyiminin özelleştirilmesindeki rolünü analiz etmektedir. Buçalışma güncel tartışmaları örnekler ve durum çalışmalarıylaincelerken teorinin ve pratiğin bağıntısını kavramaktadır. Buaraştırmanın genel yapısı, etkileşimin kültürel ve sosyalseviyelerdeki amaçları üzerine kurulu olup her seviyedeetkileşim, yeni medyanın fonksiyonuna, işleyişine ve tasarımayönelik analiz edilmiştir. Bu çalışma dijital bir çerçevede yenimedyanın etkileşimli boyutları ve bu boyutların kullanıcınınalgısı ve katılımı üzerindeki etkilerine odaklanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTREMEDIATING THE DATA:A STUDY ON THE INTERACTIVE DIMENSIONS IN NEW MEDIAFunda ŞenovaM.F.A. in Graphic DesignSupervisor: Assist. Prof. Andreas TreskeMay, 2005This thesis analyses the role of interface in altering perceptionand customizing interaction in new media. It comprehends thecorrelation of theory and practice while probing into the currentdebate by means of examples and case studies. The generalstructure of this research is based on the objectives ofinteractivity in cultural and social levels. In each level,interactivity is analyzed through function, operation oriented anddesign-wise aspects of new media. This study focuses on theinteractive dimensions in new media and their affects on theuser?s perception and engagement within a digitally framed work.