Modern Greek enlightenment and 19th century Greek nationalism
Çağdaş Yunan aydınlanması ve 19. yüzyıl Yunan milliyetçiliği
  1. Tez No: 188470
  2. Yazar: MURAT ÖNSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HASAN ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Çağdaş Yunan aydınlanması, Yunan milliyetçiliği, Osmanlı Millet sistemi, milliyetçililk teorileri, Modern Greek enlightenment, Greek Nationalism, Ottoman millet system, theories of nationalism
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
ÖZETÇAĞDAŞ YUNAN AYDINLANMASIVE 19. YUZYIL YUNAN M LL YETÇ L ĞMurat ÖnsoyYüksek Lisans, Uluslararası lişkiler BölümüTez Yöneticisi: Doç. Dr. Hasan ÜnalHaziran 2005şbu Tez, çağdaş Yunan aydınlanması ve 19. yüzyıl yunan milliyetçiliğini milliyetçilikteorileri ışığında tetkik etmektedir. ş bu tezde Osmanlı mparatorluğu topraklarında cereyaneden modern Yunan ayaklanması ve ikinci safhası olan Yunan milliyetçiliği incelemektedir.Modern Yunanlılar'ın bugün yaşadığı topraklar tarih boyunca birçok etnik grup tarafındanistila edilmiş ve yönetilmiştir. Bütün bu istilaların sonunda Yunanlılar antik Yunan ile olanetnik bağlarını yitirme noktasına gelmişlerdir. Çağdaş Yunanlılar'ın antik Yunanlılar'ıntorunları olduğunu tezi doğru değildir. Çağdaş Yunan kimliği sonradan oluşturulmuş birkimliktir ve Yunan ulusu Slav, Arnavut, Makedon ve Bulgar gibi çeşitli insan gruplarındanoluşur. Bu varsayım Fallmayer'in: antik Yunanlılar'ın tamamen yok olduğu ve Çağdaşyunanlıların Slav ve Arnavut kökenli insanlardan oluştuğu tezine dayandırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMODERN GREEK ENLIGHTENMENTAND 19TH CENTURY GREEK NATIONALISMMurat ÖnsoyM.A., Department of International RelationsSupervisor: Doc. Dr. Hasan ÜnalJune 2005This thesis analyzes modern Greek enlightenment and 19th century Greek Nationalism, in thelight of nationalism theories. It confronts with the process of Modern Greek enlightenmentwhich took place within the lands of the Ottoman Empire and the Greek nationalism whichwas the second phase of the modern Greek enlightenment. The thesis argues that the landswhere today Greeks live had been invaded and settled by various ethnic groups. As a result itlost its ethnic ties with the ancient Greeks. Modern Greeks are not the descendants of ancientGreeks as they accept. Modern Greek national identity is a constructed one and Greek nationwhich is a mixture of different Balkan Orthodox people such as Slavs, Albanians,Macedonians and Bulgars. Greek Nation was built within the Ottoman Millet system by thehelp of the European Philhellenes and Greek intellectuals. This assumption is based onFallmayer theory which suggests that ancient Greeks had disappeared completely and themodern Greeks were merely descendants of Slavs and Albanians.