İşletme performansının değerlendirilmesinde Balanced Scorecard (toplam-dengeli başarı gösterisi) ve bir uygulama
  1. Tez No: 188554
  2. Yazar: EMİN AKGÜL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HAYRİ BARAÇLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Balanced Scorecard, işletme performansı, kurumsal performans, çokboyutlu performans değerleme, Balanced Scorecard, business performance, corporate multi-dimensionperformance evaluation
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
ÖZETOldukça gerçekçi ve günümüz piyasalarını açıklar nitelikte bir söz var; ?Dünyada on milyondolardan daha ürkek bir şey yoktur?. Sermaye ve özellikle yüksek miktarlı sermaye çokdetaylı araştırmalar yaparak en yüksek getiriyi elde edecek yatırımlar gerçekleştirmeyeçalışmakta bu amaçla birçok farklı alanı, işletmeyi incelemekte, alternatifler oluşturmakta,meydana gelen olaylar karşısında kısa sürede tepki üretebilmektedir. Yatırımı gerçekleştirmekiçin ilgili metanın bugüne kadarki performansı ve geleceği hakkındaki öngörülerideğerlendirmektedirler.Bu noktada balanced scorecard hem mevcut performansı değerlendirmek hem de geleceğeyönelik ön görüler oluşturmak için oldukça etkili bir araçtır.Bu çalışmada öncelikle Balanced scorecard hakkında genel bilgi verilmiştir. İkinci bölümdeuygulama öncesi yapılması gerekenler irdelenmiş, nelere karşı hazırlıklı olunması gerektiğiaktarılmış, uygulama geliştirme sürecinde takip edilecek adımlar açıklanmış, kullanılacakyöntemler irdelenmiştir.Son bölümde ise teorik olarak incelenen balanced scorecardın bir işletmede uygulamasıgerçekleştirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTA realistic and explaining nowadays market conditions word is ?There isn?t anything jumpierthing than ten millions dollar. The capitals, especially huge capital, analyze variety of sector,industry, enterprise and obtain alternatives to make an investment that gets huge profit. Theyinvestigate background performance and the future foresights of the goods to make aninvestmentAt this point balanced scorecard is an efficient tool for valuating performance and makingforesights about futureIn this study, first general information about balanced scorecard has been given. In secondchapter, we consider what has to be done before implementation and against what we have tobe ready and the steps that was followed in implementation phase are explainedAt the end, implementation of balanced scorecard that was explanted theoretically try to berealized