Meslek lisesi bilgisayar bölümü yazılım atölyesi derslerinin eğitim programlarının değerlendirilmesi
Curriculum evaluation of software workshop lessons applied in computer department of occupational high schools
  1. Tez No: 188653
  2. Yazar: ASİYE KERT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RÜÇHAN ÖZKILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar bölümü, mesleki ve teknik eğitim, programdeğerlendirme, program geliştirme, yazılım atölyesi, Computer department, curriculum development, curriculumevaluation, occupational and technical education, software workshop
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZETMESLEK L SES B LG SAYAR BÖLÜMÜ YAZILIM ATÖLYES DERSLER N NEĞ T M PROGRAMLARININ DEĞERLEND R LMESAsiye KERTYüksek Lisans Tezi, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı,Danışman: Yrd. Doç.Dr. Rüçhan ÖZKILIÇEylül 2005, 158 sayfaBu çalışmada Bursa ilinde bulunan Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü' ne bağlıokulların bilgisayar bölümlerinde uygulanan Yazılım Atölyesi 1 ve Yazılım Atölyesi 2 derslerieğitim programlarının değerlendirmesi yapılmıştır. Uygulamanın alan araştırması 2003-2004eğitim öğretim yılının ikinci yarısında Bursa ilinde ilgili özellikleri taşıyan 6 okulda ve Bursa'da değişik alanlarda faaliyetlerde bulunan 19 işletmede yapılmıştır. 6 değişik anket formu lise 1.sınıf, lise 2. sınıf ve lise 3. sınıf öğrencilerine, mezunlara, bilgisayar öğretmenlerine veişletmelere uygulanmıştır.Araştırma sonucunda öğrencilerin büyük bir kısmının Yazılım Atölyesi 1 ve YazılımAtölyesi 2 derslerinden başarısız oldukları, bu dersleri gereksiz dersler olarak gördükleri vebilgisayar bölümünün amacına yönelik olmadığını düşündükleri görülmektedir. Sektöryetkilileri, bilgisayar bölümünden mezun olanların alanı ile ilgili iş bulabilmesi için bu dersleringerekli olmadığı görüşündedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTCURRICULUM EVALUATION OF SOFTWARE WORKSHOP LESSONSAPPLIED IN COMPUTER DEPARTMENT OF OCCUPATIONAL HIGH SCHOOLSAsiye KERTMaster Thesis, Department of Educational SciencesSupervisor: Ruchan OZK L CSeptember 2005, 158 pagesThe aim of this study is the evaluation of Software Workshop 1 and SoftwareWorkshop2 curriculums applied in computer department in General Management of Girls?Technichal Education. The study was carried out in the second semester of the 2003-2004educational year, in six schools at Bursa which have the related properties about this study andin 19 companies which work in different fields. Six different questionnaire forms were appliedto 1st, 2nd, 3rd grade students of high schools, graduates, computer teachers and managements.At the end of the study; it was seen that most of the students were unsuccessfull ofSoftware Workshop 1 and Software Workshop 2 Lessons, found these lessons unnecessary andthought that these lessons were not related to the goals of computer department. Manager of thecompanies think that these lessons are not necessary for graduates of computer department to geta job on their own field.