Kente karşı işlenen suçlar
Crimes against the cities
  1. Tez No: 188818
  2. Yazar: AYLA YALÇINÖZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HACI KURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kent, Suç, Kente Kar ı Suç, Kentli Hakları, Kentli HaklarıYasası, City, Crime, Crime Against City, Citizens Rights Law
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kent ve Çevre Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
Sakinlerine sa lıklı bir ortam, insana yara an bir ya am sunması gerekenkentler, kentsel ve çevresel de erlerin bozulma sürecine girmesiyle, ya anması zor,sa lıksız yerler haline gelmi tir. Her gün, kente kar ı, kenti ya anabilir yerler olmaktançıkaran, ya am kalitesini dü üren, tarihine, kültürüne zarar veren suçlar i lenmektedir.Kente kar ı i lenen suçlar; kentlinin, sa lıklı, kirletilmemi , tarihi dokusu,kimli i korunmu , yeterli ye il alanları bulunan, do al zenginlik ve kaynaklara sahip birkentte ya ama hakkını da ihlal eden suçlardır. Bu suçlar aynı zamanda kentliye kar ı dai lenmi sayılır.Kente kar ı i lenen suçların önlenmesi ve azaltılabilmesi için, öncelikle kentteya ayanların, haklarını ö renmesi ve bu hakların ihlali ile olu an kente kar ı i lenensuçların saptanması, sorumlularının cezalandırılmasına ili kin gerekli yasal düzenlemelerinbir an önce yapılması, mevcut yasaların uygulanmasının sa lanması ve yeni bir kentlihakları yasasının olu turulması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
The necessities of the cities are healthy environment for the citizens andoffering a behooved life for the humans , however , it has became unhealthy places to liveby the starting of spoilage process for the urban and environmental values. Everyday, thereare commitments of crimes against the culture of the city which decrease the quality of theurban life and make cities unsuitable places to live.Crimes against the cities are the contravention guilts opposed for the rights of acitizen to live in the city, which is healthy and pure historical themes as well as the naturalresources and abundance, saved its identity for many years. These crimes are also againstthe citizens.To prevent and decrease the crimes against the cities, first of all , citizens mustlearn their rights and by the contravention of these rights, crimes against the cities could beappointed so that criminals ca be penalized by the legal regulations of laws and theimplementation of the available laws.