Sosyal bilgiler dersinde bilgisayar destekli öğretim
The Computer-aided learning at social knowledge
  1. Tez No: 189256
  2. Yazar: OĞUZ ARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEKİ ATÇEKEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Bilgiler, bilgisayar, öğretmen, yazılım, eğitimOğuz ARSLAN, Social Knowledge, computer, teacher, software, learning.Oğuz ARSLAN
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Günümüzün gelişen ve değişen dünyasında bilgi birikimi sürekliolarak artmaktadır. nsanlar bilgileri kısa sürede tüketmekte ve yenibilgilere sahip olma ihtiyacı duymaktadır. Bilgisayar destekli öğretim ilebilgi ihtiyacı noktasında yaşanan eksiklikler giderilmeye çalışılmıştır.Araştırma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde araştırmanınproblemi, sınırlılıkları, varsayımları; ikinci bölümde öğretim dünyasındabilgisayarın yeri; üçüncü bölümde kullanılan yöntem; dördüncü bölümdeyapılan uygulamalar üzerinde duruldu.Sosyal bilgiler dersinin işlenişini daha canlı kılmak, öğrencilerinbireysel öğrenme düzeylerini artırmak amacıyla örnek ders işlenişlerihazırlanmıştır. Yapılan uygulamalarda öğrencilerin derse olan ilgilerininarttığı görülmüştür. Klasik öğretimle bilgisayar destekli öğretim karşısındaöğrencilerin göstermiş olduğu farklılıklar gözlemlenmiştir.Araştırma bilgisayarın sosyal bilgiler dersinde aktif olarak kullanımısonucunda öğrencilerin derse zihinsel olarak daha hazır olduklarını, dersezengin materyal sağladığını, bireysel öğrenmeyi desteklediğini göstermiştir.Öğretmen bilgisayar destekli öğretimde bilgi sunan değil öğrencileredanışman rolündedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTKnowledge savings is always mounting up in our growing andswinging world. The people spending the knowledge in a short time and theyindicating to have new knowledge. With a computer-aided training, thenecessity of knowledge is tried to exterminated. The study is composed fromfour chapter. In first chapter, the problem of study, its determinate,suppositions; at second chapter the location of computer in training world;at third chapter, the used procedure; at fourth chapter we asserted on theprocedure.To have a living Social Knowledge, we prepared sample lessonbehaves for students to establish individual learning levels. In outdoorpractices, we saw the interest of the students? mounting up. In the face ofclassic training and computer-aided traning, we saw the different interestbetween the students.After computer-aided training, the study is showing us that thestudents are suitable for intellectual. With this procedure, it is supplying arich material. The teacher is with a computer-aided training, he is notoffering knowledge, only he is adviser.The