Electronic customer relationship management: A study on Turkish online bookstores
Elektronik müşteri ilişkileri yönetimi uygulamaları: İnternet üzerinden satış yapan Türk kitap sitelerinde örnek çalışma
- Tez No: 189979
- Danışmanlar: PROF.DR. METE OKTAV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Müşteri lişkileri Yönetimi, Elektronik Müşteri lişkileriYönetimi, Elektronik Ticaret, Elektronik Servis Kalitesi, Customer Relationship Management, Electronic Customer RelationshipManagement, E-Commerce, E-Service Quality
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
90'lı yılların sonunda, Müşteri lişkileri Yönetimi hem akademik hem de işçevrelerinde popüler bir terim haline geldi, araştırmacılar ve yöneticiler Müşterilişkileri Yönetimi uygulamaları hakkında fikir ve tecrübelerini şevkle paylaştılar. Eşzamanlı olarak, internet tamamı ile yeni bir iş kanalının doğmasına neden oldu.nternetin bilgi ve ticaret için bir kanal olarak kullanılabilirliği, iş dünyasına internetibir Müşteri lişkileri Yönetimi aracı olarak kullanma olanağını sundu. Bu olanağınakademik ve iş çevrelerince anlaşılması yeni bir kavramı ortaya çıkardı: ElektronikMüşteri lişkileri Yönetimi. Bu çalışmada, Elektronik Müşteri lişkileri Yönetimiuygulamalarının internet üzerinden satış yapan Türk kitap sitelerindeki durumu ve buuygulamaların elektronik servis kalite bileşenleri, müşteri memnuniyeti, genel serviskalitesi, satın alma davranışı ile ilişkisi incelenmiştir. Bu incelemeler için iki altçalışma gerçekleştirilmiştir: ?Elektronik Müşteri lişkileri Yönetimi çerik Analizi?ve ?Elektronik Müşteri lişkileri Yönetimi Uygulamaları ve Elektronik Servis KaliteBileşenleri?.
Özet (Çeviri)
In the late 1990s, Customer Relationship Management (CRM) gainedwidespread recognition in the academic area and business field, researchers andpractitioners enthusiastically have shared their viewpoints and experiences inapplying CRM. Simultaneously, the Internet opened a completely new businesschannel. The use of the Internet as a channel for commerce and information presentsan opportunity for business to use Internet as a tool for CRM. Realizing thisopportunity by business and academic areas brought the term Electronic CustomerRelationship Management (E-CRM) out. This thesis attempts to analyze theavailability of E-CRM features on Turkish online bookstores and their relationship toE-Service quality dimension, customer satisfaction, overall service quality andpurchase intentions. Two studies are performed to analyze these issues:“E-CRMContent Analyze”and“E-CRM Features and E-Service Quality Dimensions”.