Bilgi sistemlerinin değişim sürecine etkisi Art ve Craft modeli
Information systems effect on change process Art and Craft model
- Tez No: 190029
- Danışmanlar: DOÇ.DR. BÜLENT TOKAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Yönetim Bilgi Sistemleri, Karar Destek Sistemleri, DeğişimYönetimi, Kurumsal Kaynak Planlaması, Stratejik Bilgi, Management Information Systems, Decion Support Systems, ChangeManagement, Enterprise Resource Planning, Strategic Information
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
B LG S STEMLER N N DEĞ Ş M SÜREC NE ETK SART&CRAFT MODELMustafa AltayÖZETYönetim olgusunun süreçlerinden olan karar verme süreci, yönetimin diğersüreçlerini doğrudan etkilemektedir. Her faaliyet bir karar ile başlamaktadır. nsanyaşamının her aşamasında olduğu gibi, örgütsel faaliyetlerde de karar verme süreciyoğun olarak yaşanmaktadır. Bu bağlamda formal bir örgüt olan bilgi merkezlerinde,bilimsel yönetimin aşamalarından olan karar verme süreci, belirlenen amaçlardoğrultusunda yürütülen hizmetlerde kendisini göstermektedir.Bu çalışmada, kısaca bilginin ve bilgi teknolojilerinin önemi ve özellikle yönetimsüreçleri açısından bilgi teknolojilerini kullanmanın, daha etkili bir performansgösterme açısından rolü vurgulanmaya ve bu kapsam içinde ART&CRAFT için , sonyıllarda bir çok modern işletmede kullanılan bir bilgi teknolojisinden de örnekverilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
INFORMATION SYSTEMS EFFECT ON CHANGE PROCESSART&CRAFT MODELMustafa AltayABSTRACTThe decision process, which is one of the factors of management, directlyeffects the other processes of management. Every action starts with a decision. Justas in all stages in human life, the decision making process is intensivelyexperienced in organizational actions. In this context, in the information centre,which is a formal organization, one of the stages of scientific management, thedecisions making process, shows itself in services with set goals.In this thesis, the importance of information and information technologiesand the role of using these technologies during management processes were triedto be mentioned by giving an alive example in ART&CRAFT being used in manymodern organizations.