İstanbul ili Fatih ilçesi ilköğretim okulu öğretmenlerinin duygusal zeka düzeylerinin belirlenmesi
Determining the emotional intelligence levels of the primary school teachers in fatih, İstanbul
  1. Tez No: 190096
  2. Yazar: ELİF AKBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN TÜRKEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Duygusal Zekâ, İlköğretim Okulu Öğretmenleri, Emotional intelligence, Primary school teachers
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
?İstanbul ili, Fatih ilçesi, ilköğretim okulu öğretmenlerinin Duygusal zekâ düzeylerininbelirlenmesi? adlı bu çalışmada duygusal zekâ konusunda bilgi verilmiştir. Araştırmadakişisel bilgi anketi? ve ?Duygusal zekâ ölçeği? kullanılmıştır. Bu araştırmanın örneklemini80 ilköğretim okulu öğretmeni oluşturmaktadır. 80 kişiye uygulanan anketten elde edilenveriler literatür ışığında yorumlanmıştır. Hiç kuşkusuz ?Duygusal zekâ? gelecek yıllardada yoğun ilgi gören ve araştırılan bir konu olmaya devam edecektir.
Özet (Çeviri)
In this study, which is called ?Determining the emotional intelligence levels of the primaryschool teachers in Fatih, İstanbul?, information on emotional intelligence has been given.?Personal information survey? and ?Emotional intelligence scale? have been used in theresearch.The sampling has been made with 80 primary school teachers.Data gained fromthe survey conducted to 80 people have been interpreted through the help of theliterature.There is no doubt that study ?Emotional Intelligence? will be one of subjects thatis most interested and searched in the future also.