Vladimir Putin dönemi Rusya dış politikası 2000-2003 yılları arasında
The Russian foreign policy during Vladimir Putin's leadership between 2000-2003
  1. Tez No: 190122
  2. Yazar: ELNUR HASAN MİKAİL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SÜLEYMAN KAÇAÇOR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Rusya, Rusya Dış Politikası, Rusya Siyasal Tarihi, Vladimir Putin, Russia, Russian Foreign Policy, Russian Political History, Vladimir Putin
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmanın amacı esas olarak Vladimir Putin dönemi Rusya dışpolitikasını irdelemekten ibarettir. Dış politika bir ülkenin dış dünya ile siyasi,ekonomik ve kültürel ilişkileri başta olmak üzere her çeşit ilişkilerinin yönetimiolarak da tarif edilebilmektedir. Dış politika, bir devletin uluslararası ilişkilerindeizleyeceği temel yolu göstermektedir.Bu bağlamda eski ve yeni dönemlere ait Rusya dış politikası tartışılmıştır.Vladimir Putin döneminin, Rus dış politikasına getirdiği yenilikler ve bu yenidönemde Rus dış politikasının oluşumunda ne gibi görevler üstlendiğiincelenmiştir. Putin, batı dünyası ile olan ilişkilerine, attığı adımlara ve bupolitikayı oluşturma sürecindeki nihai evrim aşamalarına çok dikkat etmektedir.Çünkü atılacak her yanlış adım, liberal ekonomi dünyasına yeni girmiş Rusya'nınimajını zedeleyebilme tehlikesiyle karşılaşabilecektir.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to investigate Russian foreign policy duringVladimir Putin's term. We can define the foreign policy as how one country willmanage to be in control of its political, economical and cultural relations withother entities. The foreign policy demonstrates the basic way which the foundationof the country must be followed by foreign policy mechanism makers.In this context, this thesis will study arguments and interpretations aboutthe old and new periods in Russian foreign policy. This study also examines thenew policies and formations in Vladmir Putin's term. New Russia's electedpresident, Putin must be very attentive to his mission, because careless actions canresult in overdoing things and there is a probability that this will be directed at hisforeign policy towards the western world and the USA.