Prof. Dr. Bülent Tanör'ün yaşamı, yapıtları, fikirleri, uygulamaları ve Türk toplumsal yaşamına katkıları: Kamu yönetimi açısından bir araştırma
  1. Tez No: 190170
  2. Yazar: FATMA BETÜL AKSOĞAN ÇALIŞKAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYDIN USTA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyografi, Siyasal Bilimler, Biography, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Hukuk, İnsan Hakları, Demokrasi, KamuYönetimi, Siyasi Tarih, Law, Human Rights, Democracy, Public Administration, Politic History
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 199
Özet
İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu YönetimiAnabilim Dalında Yüksek Lisans Tezi olarak yapılan bu çalışmada, Prof. Dr.Bülent TANÖR'ün yaşamı, yapıtları, fikirleri ve uygulamaları ayrıntılışekilde incelenmiş ve TANÖR'ün tüm bu zengin çalışmalarının Türktoplumsal yaşamına katkıları, Kamu Yönetimi açısından irdelenmiştir.Bu tez çalışması, hukuk bilimi, anayasa hukuku, insan hakları, insanhakları hukuku, demokrasi, kamu yönetimi, Türkiye'nin siyasi tarihi, sosyolojive siyaset bilimi gibi önemli konuların bir arada işlendiği nadir çalışmalardanbiri olmuştur. Bu açıdan, son derece değerli bir çalışma olmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study which was made as a master thesis in the İnönü Universitygraduate school of social scienses and applied sciences department of publicadministration in this thesis it was studied Prof. Dr. Bülent TANÖR?s life, hiscompositions, his opinions and his praticals were detailly examined and scrutrizedthe aids of his rich work to Turkish social life for public administration.This thesis has become a rare study which has been worked in importantsciences such as sociology and politics, Turkish politics history, publicadministration, democracy, laws of human rights, human rights, constitution law, lawscience. That?s why it became a very valuable study.