Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü 1932-1980 dönemi linol baskıresim çalışmaları ve Nevzat Akoral
Gazi Education Instutite at art-work department 1932-1980 term linocut press-art art and Nevzat Akoral
- Tez No: 190233
- Danışmanlar: DOÇ.DR. HATİCE BENGİSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- ş Bölümü, Linol baskıtekniği, Nevzat AKORAL, Gazi Education Institute At Art- Work Department, linocutand Nevzat AKORAL
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 187
Özet
Bu araştırma, Türkiye'de sanat eğitimi adına yaşanan gelişimleri Gazi EğitimEnstitüsü Resim- ş Bölümü üzerinden incelemektedir. GEER B linol baskı tekniğiuygulamaları ile özgün baskıresim sanatına katkısını incelemektedir. Bu kurumdanmezun ve sanat eğitimci Nevzat Akoral'ın eserlerini kapsamaktadır. Amaç, bualanda çalışan veya eğitim gören kişileri bilgilendirmektir.Ayrıca Türkiye'deki sanat eğitiminin gelişimine genel bir bakış açısısunarken 1932-1980 dönemi linol baskı uygulamaları ve sanatçılarla Gazi EğitimEnstitüsü Resim- ş Bölümünün özgün baskıresim sanatımızdaki rolü ile NevzatAKORAL'ın sanatçı-sanat eğitimci kimliğine yer verilmektedir.Araştırma, 1932-1980 dönemi Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- ş Bölümü, linolbaskıresim çalışmaları ve Nevzat AKORAL ile sınırlıdır.Nitel özellik taşıyan bu araştırmada gerekli bilgiler için kaynak ve alanaraştırması yapıldı. Ayrıca betimsel yöntemlerden görüşme, yayın tarama tekniklerikullanılarak örnek resim ve uzman kişilerden bilgi alındı.
Özet (Çeviri)
This reseach includes developings about art education in Turkey and it hasbeen investigaging at Gazi Education Institute At Art- Work Department GEER B,with linocut technique applications considers contribution to orijinal pres-art. Thisresearch includes Nevzat AKORAL?s works. He graduated from this intitution andhe is an art educatur. The goal is to give knowledge to people who are working andeducation at this department.Also; it present the arteducation developing of the general view in Turkey.It contains the term 1932- 1980 linocut applications and artists. It tells GaziEducation Institute Art- Work Department?s orijinal pres- art at our art role, andNevzat AKORAL , who is an artist and an art educator.This research is limited 1932- 1980 term Gazi Education Institute At Art-Work Department, linocut works and Nevzat AKORAL.This research carries and qualitative peculiarity and this research, areainvestigation is done for necessary knowledge and soure. Also conversation is madewith descriptive method, publication raking methods are used and taken knowledgefrom specialist people.