Impact of encryption/decryption speeds on e-business operations
Şifreleme hızlarının elektronik ticaret uygulamalarına etkisi
- Tez No: 190357
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT TUNÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-Ticaret güvenliği, Şifreleme modelleri, Şifreleme hızıX, E-Business security, Encryption Models, Encryption SpeedIX
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZETGünümüz ekonomisinde, bilgi bir organizansyonun en önemli varlıklarından biridir- muhtemelen insan kaynaklarından sonara ikinci. Bilgi hem girdi hem de çıktı olarakdeğer kazanmıştır. Bu nedenle bilgi güvenliği e-ticaret yapmak isteyen şirketleri önemliderecede ilgilendirmektedir. E-ticaret yapılan tek ortam olan internet, açık ve güvenliolmayan bir ortam olarak tasarlanmıştır. Internetin orjinal amacı ticari gaye olmadığındangüvenli işlemleri yürütebilmek için dizayn edilmemiştir. İncelemeler göstermiştir ki işlemgüvenliğinin eksikliği tüketicilerin online alışverişte kararsız kalmalarındaki en anahtarnedenlerden biridir. Bu tez ilk olarak e-ticaret güvenliğini sağlamak için günümüzdekullanılan araç ve uygulamaların değerlendir. E-ticaret bilgi güvenliği için bir iskeletbetimlenir. prosedürler, standartlar ve hız karşılaştırmalarını içermektedir. Bu tezin amacıe-ticaret güvenliği yönetimindeki önemli noktaları tanımak böylece politikaları dahaeffektif kılmaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTIn today's economy, information is one of the most important assets of anorganization, probably second only to human resources. Information has become importantboth as input and output. Hence information security is of great concern to companies thatwant to implement e-business. The Internet, which is the primary medium for conductinge-business is by design an open non-secure medium. Since the original purpose of theInternet was not for commercial purposes, it is not designed to handle secure transactions.Surveys show that lack of transaction security is one of the key reasons why consumersare hesitant about shopping online. This thesis first presents current tools and practices forensuring e-business security. A framework for e-business information security is presentedby giving procedures, standards and their comparison on speed. The aim of this thesis is toidentify e-business security management issues that will render policies more effective.