Sağlık Bakanlığı'nın hizmet içi eğitim etkinliklerine ilişkin bir değerlendirme
An evaluation of inhouse training in the ministry of health
- Tez No: 192085
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET MÜNİR ACUNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Health Care Management
- Anahtar Kelimeler: Değerlendirme, Eğitim, Hizmet içi Eğitim, Sağlık Bakanlığı, Sağlık şgöreni, Education, Evaluation, Inhouse Training Activities, Social SecurityInstitution, Medical Staff
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 221
Özet
Bu araştırma, Sağlık Bakanlığı'nın hizmet içi eğitim etkinliklerini değerlendirmekamacıyla yapılmıştır.Bu araştırma, betimsel nitelikte, genel tarama modeli bir alan araştırması olarakplanlanmış ve yürütülmüştür. Bu çerçevede literatür taranmış, Sağlık Bakanlığıhizmet içi eğitim etkinliklerine ilişkin verilere ulaşılmış ve gerekli durumlardayetkililerle görüşülmüştür.Sağlık Bakanlığı'nın hizmet içi eğitim etkinlikleri ile ilgili olmak üzere 2001-2006 yılları arasındaki verilere ulaşılabilmiş ve değerlendirmeye alınmıştır. Bunagöre hizmet içi eğitim etkinliklerine en yüksek katılım hekim grubunda olmuş,diğerleri bunu izlemiştir.Hizmet içi eğitim etkinliğini en fazla Temel Sağlık Hizmetleri GenelMüdürlüğü düzenlemiş, en az etkinliği ise Hukuk Müşavirliği düzenlemiştir.
Özet (Çeviri)
The research was carried out to evaluate Ministry of Health?s in service trainingactivities for health professionals.This research was plannned and conducted as a descriptive, general scanningmodel field study. In this concept, literature was scanned, data was reachedpertaining to Ministry of Health in service training activities and was interviewedwith authorities if required.With related to Ministry of Health?s in service training activities, the datawhich is amogst 2001 and 2006 was reached and was taken into consideration.According to this, the highest particapation for in service training was found inphyscians and was followed by others, respectively.In service training activities was carried out by General Directorate of PrimaryHealth Care Services within the highest level and was carried out by LawConsultancy within the lowest level.