İlköğretimde 1.-8. sınıflardaki öğrencilerin kuvvet ve sürat ilişkilerinin incelenmesi
Evaluation of relationship between strength and speed upon primary students from grade one to eight
- Tez No: 193961
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SEYDİ AHMET AĞAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Kuvvet, Sürat, Strength, Speed
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZETLKÖĞRET MDE 1. - 8. SINIFLARDAK ÖĞRENC LER NKUVVET VE SÜRAT L ŞK S N N NCELENMESSerdar AKTAN, Yüksek Lisans TeziOndokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Kasım, 2006Bu çalışmanın amacı; Samsun ili Bafra ilçesi Cumhuriyet lköğretim Okulu'ndaöğrenim gören 320 öğrencinin kuvvet ile sürat ilişkisinin incelenmesidir.Bu araştırmaya gönüllü olarak katılan 7- 14 yaş grubu 160 kız, 160 erkek, toplam 320öğrenci rastgele yöntemle seçilip değerlendirilmiştir.Yapılan çalışmada 1.,2.,3.,4.,5.,6.,7. ve 8. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 10 mkoşu, 20 m koşu ve reaksiyon zamanı değerleri; dikey sıçrama, durarak uzun atlama, 30snmekik çekme, bacak kuvveti (6.,7. ve 8. sınıflara uygulanmıştır) ve sırt kuvveti (6.,7. ve 8.sınıflara uygulanmıştır) değerleri ile arasındaki ilişki incelenmiştir.Yapılan çalışmada her sınıfın ve cinsiyetin ayrı ayrı grup içi kuvvet ile sürat ilişkisiincelenmiştir.Verilerin analizi SPSS paket programında bulunan Pearson momentler çarpımıkorelasyon katsayısına bakılarak .05 hata payı ile analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
EVALUATION OF RELATIONSHIP BETWEENSTRENGTH AND SPEED UPON PRIMARYSTUDENTS FROM GRADE ONE TO EIGHTSerdar AKTAN, Master of Educational ThesisUniversity of Ondokuz Mayıs, Samsun, November, 2006The aim of this research study is to examine the relationship between strength andspeed of 320 students of Cumhuriyet Primary School of Bafra in Samsun.This sum of students agreed to join our research study. 160 of them was male and theremain of the sum are female. Our range age was from 7 to 14 years old.We evaluated them following grades as 1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8. and male female methodrandomly; 10 m run, 20 m run, reaction time, vertical jump, standing long jump, 30 s sit-up,leg strength (only done for grade 6.,7. and 8.) and back strength test (only done for grade 6.,7.and 8.).The above tests was done to calculate the values of different levels as a conclusion therelationship of strength and speed has been checked up by comparing levels.Values as given analyses SPSS package program pearson product moment correlationcoefficient, .05 was the expected false ratio.