Futbol kulüplerinin futbol okulu uygulamaları (Kocaeli örneği)
Football school practise of football clubs (Kocaeli model)
  1. Tez No: 194102
  2. Yazar: MEHMET ZEKİ KUTLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. YAVUZ TAŞKIRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol, Kulüp, Eğitim, Okul, Yönetim, Football, Education, Club, School, Menagement
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
FUTBOL KULÜPLERİNİN FUTBOL OKULU UYGULAMALARI(KOCAELİ ÖRNEĞİ)Mehmet Zeki KUTLUKocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri EnstitüsüBu çalışmanın amacı, Kocaeli ilindeki futbol kulüpleri arasında, futbol okuluuygulaması olan kulüplerin, futbol okulu çalışmalarının incelenmesi ve bu kulüplerinkatıldıkları futbol liglerindeki durumları ve futbol okullu çalışmalarının, bu kulüplerinbaşarısına etkisinin araştırılmasıdır.Kulüplerin mevcut durumunu ortaya koyacak durum analiz cetveli formatındahazırlanan futbol okulu anketi ile kulüplerin katıldıkları liglerdeki durumlarını gösteren resmisonuçlardan oluşturulan tablolar karşılaştırılarak incelenmiştir. Araştırma için 39 adet sorudanoluşan bir anket geliştirilmiştir. Kocaeli'nde bulunan 127 futbol kulübü arasından, futbolokulu uygulaması olduğunu beyan eden 11 kulübün tamamı anketi cevaplandırmıştır.Kullanılan anket, Windows SPSS 15.0 paket programında, frequencies yöntemiyle analizedilmiştir.Sonuçta, kulüplerin futbol okulu uygulamalarını alt yapı takımları oluşturmak içinyaptığı, çalışmaların eksik kulüp tesislerinde yapıldığı ve yeterli personel ve görevlilerinçalıştırılamadığı fakat bu kulüplerin tamamına yakınının katıldıkları Kocaeli futbol liglerindeilk üç derecede yer alarak başarılı sonuçlar aldıkları belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
FOOTBALL SCHOOL PRACTISE OF FOOTBALL CLUBS(KOCAELI MODEL)Mehmet Zeki KUTLUThe aim of this study is to observe football school exercises of the clubs that havefootball schools among the football clubs in Kocaeli and the status of these football clubs intheir own leagues and the contribution of these schools to the success of these clubs.We have examined the tables by comparing the football school questionnaire which isprepared in the format of analysis table that would show the current status of the clubs withthe tables that show the official status of the clubs in the leagues they compete. Aquestionnaire of 39 questions has been developed. Out of the 127, all of 11 clubs in Kocaeliwhich declare that they have football schools have participated in the questionnaire. Theanalysis of the questionnaire applied has been done by the help of Windows SPSS 15.0frequencies packet programme.As a result, it has been found out that the clubs are applying football schools in orderto establish reserve teams and the trainings are being done at inadequate club facilities whichdon?t employ enough staff. However these clubs have been successful in Kocaeli footballleagues by completing the trophy in the first three places.