Harikalar Diyarı parkının kullanıcı profili ve beklentilerinin belirlenmesi
Determine user profiles and expectations of Harikalar Diyarı park
  1. Tez No: 196362
  2. Yazar: ASLI YORULMAZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HAYRAN ÇELEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Rekreasyon, Kent parkı, Harikalar Diyarı, Ankara
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziHARİKALAR DİYARI PARKININ KULLANICI PROFİLİ VEBEKLENTİLERİNİN BELİRLENMESİASLI YORULMAZAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüPeyzaj Mimarlığı Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Hayran ÇELEMBu güne kadar rekreasyonel alanların kullanıcı profilleri ve beklentilerinin belirlenmesiamacıyla farklı kurum , kuruluş ve kişilerce bir çok araştırma ve çalışmalar yapılmış ve halende devam etmektedir.Kentsel çevre düzenleme çalışmalarında parklar , güzel görünümlü yerler , çıplak ve boşalanlar , su alanları gibi temel elemanlar kaynak olup doğayı temsil ederler. Kent halkınıdoğaya ve rekreasyona olan talebi değişik nitelik ve boyutta olduğundan kenttekidüzenlemelerin de bu gereksinimi karşılayacak nitelikte olması gereklidir.Bu çalışmalarda ,insanların rekreasyonel gereksinimleri karşılanırken , kullanıcıların profili ve beklentileri gözönünde tutulmalıdır.Kent parklarının profili ve kullanıcılarının istek ve beklentilerinin tamolarak belirlenmeden yapılması ileride geri dönüşü olmayan bir takım sorunlara nedenolmaktadır.Bu çalışma ,rekreasyonel kaynak özellikleri , kullanıcı profili ve kullanıcıların beklentilerininbelirlendiği takdirde gerçek değeri tam olarak anlaşılacak olan Ankara'nın şu an ki en büyükkent parkı niteliğinde bulunan , eski adı Yunus Göleti , yeni adı Harikalar Diyarı ile ilgilidir.2006, 74 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisDETERMİNE USER PROFİLES AND EXPECTATİONS OF HARİKALAR DİYARIPARKASLI YORULMAZAnkara UniversityLandscape ArchitectureSupervisor: Prof. Dr. Hayran ÇELEMUntil now,different kinds of foundation, corporation and people have made lots of researchand study to determine user profiles and expectations of recreational areas.Parks in civic environment arrengement Works represent nature and be fundamental basicelements like pleasent locations, empty areas, acuatic areas. In spite of the fact that, natureland recreational demand of city folks is different quality and size, regulations in city might besatisfy requirements. At this study , while supplying people?s profiles and expectations mightconsider. If profile of urban city parks and user?s wants and demands are not determine, ittrigger some nonrecycle problems.In case of this work determine recreational source properties, user profiles and userexpectations worthy of Harikalar Diyarı, whose old name is Yunus Göleti, which is thebiggest urban park of Ankara, will be exactly understand.2006, 74 pagesKey Words : Recreation, Urban park,Harikalar Diyarı, Ankara