RFID ve SCORM tabanlı, kullanıcı uyumlu mobil öğrenme sistemi gerçekleştirimi
An RFID and SCORM based, user adaptive mobile learning system implementation
- Tez No: 196928
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MUSTAFA MURAT İNCEOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: RFID, Mobil Öğrenme, Uyarlanabilir Öğrenme, LMS, SCORM, KABSRA, Egemobs, RFID, Mobile Learning, Adaptive Learning, LMS, SCORM, KABSRA, Egemobs
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
VÖZETRFID VE SCORM TABANLI,KULLANICI UYUMLUMOB L ÖĞRENME S STEM GERÇEKLEŞT R MKIŞ, MehmetYüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği BölümüTez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa Murat NCEOĞLUAğustos 2006, 132 sayfaBu döküman konu olarak öğrenmenin günümüzdeki son basamağı olan mobilöğrenmenin kapsamı ve RFID teknolojilerinin mobil öğrenme yöntemine dahil edilmesiyleelde edilecek etkinlik ve verimlilik artışını işlemektedir. Standartlaşmış öğrenme yönetimsistemleri ile birlikte çalışabilir ve kablosuz bilgi sistemleri ile bütünleştirilebilir ortak birRFID altyapısı gerçekleştirimi olan KABSRA projesi de üzerinde durulan konulardan biridir.RFID teknolojisinin, geleneksel öğrenme yönetim sistemleri ile bütünleştirilmesiyleamacımız; farklı uygulama alanlarında kullanılabilecek, her an her yerde öğrenmeyidestekleyen ve uyarlanabilir öğrenme ortamları geliştirip, bunların aynı zamanda, içindebulunduğu ortamın farkında, mobil ve standartlara uygun Egemobs gibi bir öğrenme yönetimsistemini oluşturmalarını sağlamaktır.
Özet (Çeviri)
VIIABSTRACTAN RFID AND SCORM BASED,USER ADAPTIVEMOBILE LEARNING SYSTEM IMPLEMENTATIONKIŞ, MehmetMSc in Computer EngineeringSupervisor: Doç. Dr. Mustafa Murat NCEOĞLUAugust 2006, 132 pagesThis article emphasizes on the scope of mobile learning and the efficiency andproductivity of the integration of RFID technologies to mobile learning. It also mentions tothe KABSRA project that has been developed with the idea of creating a common RFIDinfrastructure that can be used with mobile information systems and making this infrastructureinteroperable with standardized learning systems.With the integration of RFID technology to a traditional learning management system,we intend to create a context aware, mobile and standardized learning system that can be usedas a ubiquitous and adaptive learning environment in a variety types of application areas. Wealso try to demonstrate the usage of this infrastructure with the Egemobs project that isSCORM compatible, mobile and RFID enabled learning system and can serve the positionspecific information.