Coğrafi konumsal analiz sistemleri
Geographic location analysis system
  1. Tez No: 196939
  2. Yazar: EMRAH UYSAL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALİ OKATAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Jeodezi ve Fotogrametri, Computer Engineering and Computer Science and Control, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: Kent Bilgi Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemi, Konumsal Analiz, City Information System, Geographic Information System, GeographicalAnalysis
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Kent Bilgi Sistemi (KBS) ve Coğrafi Konumsal Analiz Sistemi (CKAS);belediyelerin ve ilgili diğer tüm kamu ve özel kuruluşlarının kaynaklarını en iyi şekildedeğerlendirmelerine imkân veren, sürekli ek gelir yaratan ve vatandaşların yaşamkalitesini arttıran bir Coğrafi Bilgi Sistemidir (CBS). Kent Bilgi Sistemi ve CoğrafiKonumsal Analiz Sistemi günümüzde birbirlerinden bağımsız sistemler olarakkullanılmaktadır. Geliştirilmiş olan bu tez çalışmasında aslında birbirlerinden farklıgözüken her iki bilgi sisteminin de ?Kent Bilgi Sistemi? çatısı altında toplanabileceğigörülmüştür.Günümüzde konum ve konuma dayalı sistemler hayli yaygınlaşmıştır. Mevcutsistemlerle bilginin analizi çeşitli yöntemlerle yapılabilmektedir fakat bu analizinsonuçlarına konum bilgisi doğru bir şekilde eklenememiştir.Geliştirilmiş olan bu tezle daha önce var olan sistemlerdeki karmaşık ve modülerolmayan yapıların daha modüler ve esnek bir yapıya dönüştürülmesi ve konumsalbilginin bu modüllerin içinde daha kullanılır olması hedeflenmiştir. Bu geliştirmeaşamasında, günümüzde kullanılan sistemlerin açıkları ve eksikleri mümkün olduğuncabelirlenerek daha farklı, kullanılabilir, maliyeti düşük bir sistem oluşturulmasıamaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The City Information System and Geographic Location Analysis System is aGeographical Information System which enables municipalities and other related publicand private companies to use their sources most efficiently, which creates additionalincomes continuously and increases the living standards of citizens. The City InformationSystem and Geographic Location Analysis System have been used separately today. Ithas been seen that , each information system which is considered as different from eachother could be gathered under ?The City Information System? framework.Today location and systems related to location have become widespread.Information could be analyzed with existing systems and with some ways but locationinformation couldn?t be applied properly to the results of this analysis.With this improved thesis, it is aimed to transform some configurations which arecomplicated and not modular into more modular and more flexible structure, andlocational information to be more useful in these modules. In this development stage it isaimed to find out some defectives and leakages of the systems that are being used todayand to construct a system which is more different, useful, and which has a low cost.