Kaynak elektrodunun yanma hızının termodinamik analizi
Burning speed of welding electrode with terhmodynamic analysis
- Tez No: 197375
- Danışmanlar: PROF. DR. VURAL CEYHUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kaynak, Elektrod, Yanma Hızı, Welding, Electrode, Burning Speed
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
Günümüzde kaynak ile birleştirme yöntemleri endüstride özellikleotomotiv alanında en çok tercih edilen üretim yöntemlerinin başındagelmektedir. Tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden malzemenindayanım özelliklerine çok yakın değerlerin elde edilebilmesi, yöntemçeşitliliği ve uygulamada sağladığı kolaylıklar ilk akla gelenlerdir. Buyararlarından ötürü kaynaklı birleştirmeler yakın zamanda hızlı birşekilde gelişmiş ve uygulama alanı artmıştır, gelecekte daha da gelişmişyöntemler ile üretim imkanı sağlayacak olan üretim yönteminde faydalıolması açısından bu çalışma yapılmıştır. Çalışmanın temel amacı yaygınolarak kullanılmakta olan firmaların elektrodlarının yanma hızlarınıntermodinamik yaklaşımla hesaplanarak uygulamaya katkı sağlamaktır.
Özet (Çeviri)
In our days, especially in automotive industry, welding techniques aremost preferred methods of manufacturing. Getting produced materialproperties closer to original material properties, varieties of methods, andthe ease of application are the reasons of using this medhods. Because ofthis reasons welding methods are developed fastly and the applicationareas increase. The aim of this thesis is calculation of the burning speedof the wide used electrodes with thermodynamic approach.