Konfeksiyonda kalite düzeyini etkileyen faktörlerin incelenmesi
Researching of factors which affected level of quality in apparel
- Tez No: 197387
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET ÇETİN ERDOĞAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Giyim Endüstrisi, Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Clothing Industry, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kalite, konfeksiyonda kalite, kalite faktörleri, kalite iyileştirme, Quality, quality in apparel, quality factors, improvingquality
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 168
Özet
ÖZETKONFEKSİYONDA KALİ DÜZEYİ ETKİTE Nİ LEYENFAKTÖRLERİ İN NCELENMESİKAYA, SerpilDoktora Tezi, Tekstil Mühendisliğ BölümüiTez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Çetin ERDOĞANKası 2006, 151 sayfamKonfeksiyonda kalite önemli performans unsurları ndan birtanesidir. İşletmeler rekabet ortamı daha güçlü olabilmek için süreklindakalite düzeylerini iyileş tirme çabası içindedirler. Bu amaçla önceliklekalite düzeyini etkileyen faktörlerin bilinmesi gerekmektedir.Bu tezde öncelikle konfeksiyonda kalite düzeyini etkileyenfaktörler gruplara ayrılarak incelenmiştir.Araşrma bölümünde hatalar ve hata kaynaklarıtı arası ilişnda kiyişsaptayabilmek için konfeksiyon iş letmelerinde veri toplanmı r.tıVerilerin analizinde istatistiksel yöntemler kullanılarak örnek modelgeliştirilmiştir.Araşrma sonucunda dikim bölümünde farklıfaktörlerin farklıtıhatalara sebep olduğ gözlenmiş Her hata çeş için ayrıu tir. idi ayrı hataş şkaynakları saptanmı r. Bu bilgiler iyileştı tirme çalı maları ndaşkullanılacaktı Bu durumda kalite iyileşr. tirme çalımaları rudan hatadoğkaynakları odaklanabilecek ve en kı zamanda sonuç alına sa nabilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTRESEARCHING OF FACTORS WHICH AFFECTEDLEVEL OF QUALITY IN APPARELKAYA, SerpilPh. D. in Textile Eng.Supervisor : Prof. Ph. D. M. Cetin ERDOGANNovember 2006, 151 pagesQuality is one of the important performance element in apparel.Firms always try to develop their quality level in order to be powerful incompetition environment. For that reason, firstly, factors which affectedquality level have to be known.In this thesis firstly, factors which affected quality level in apparelwere examined by dividing into groups .In the search section, data was collected from apparel firms inorder to research relation between defects and causes of defects. Asample model developed by the statistical methods were used in order toanalyze data.At the end of the study, it was observed that different factorscaused different defects in the sewing department. Different causes ofdefects were determined for each defects. This knowledges will be usedin improving studies. As a result, quality improving studies can befocused direct to causes of defects and they can be finished at minimumtime.