Türkiye'deki sütçülük politikaları ve olası Avrupa Birliği üyeliği ışığında, yapılması gereken reform üzerine bir araştırma
A Research upon the dairy policies in Turkey and the reform from the viewpoint of Turkey's probable membership in the EU
  1. Tez No: 197412
  2. Yazar: ONUR TERZİ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. EMİN IŞIKLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birli i, Türkiye, Sütçülük, Ortak TarımPolitikası, European Union, Turkey, Dairy, Common AgriculturalPolicy
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 255
Özet
ÖZETTÜRK YE'DEK SÜTÇÜLÜK POL T KALARI VE OLASI AVRUPAB RL ÜYEL I I INDA, YAPILMASI GEREKEN REFORMÜZER NE B R ARA TIRMATERZ , OnurYüksek Lisans Tezi, Tarım Ekonomisi Ana Bilim DalıTez Yöneticisi: Prof. Dr. Emin I IKLITemmuz 2006, 230 sayfaBu çalı mada, Türkiye sütçülü ü ve Avrupa Birli i sütçülü ü heryönüyle ele alınmı tır. Geçmi yıllarda Türkiye ve Avrupa Birli isütçülü ünün ya adı ı geli meler ve ula tı ı düzey, veriler ı ı ında,incelenmi ve gelecek yıllarda Türkiye `nin ve Avrupa Birli i'ninsütçülü ünün nasıl bir görünüm kazanaca ı belirlenmeye çalı ılmı tır.Yapılan incelemeler ve kar ıla tırmalar sonucunda, Türkiye'nin AvrupaBirli i Ortak Tarım Politikası'na uyum sa laması anlayı ı içerisinde ortayaçıkabilecek sorunlara, Türkiye eksenli bir takım çözüm önerileri getirilmeyeçalı ılmı tır. Böylece de, Türkiye `de yapılması gereken düzenlemeler(reform) belirtilmeye gayret edilmi tir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTA RESEARCH UPON THE DAIRY POLICIES IN TURKEY ANDTHE REFORM FROM THE VIEWPOINT OF TURKEY?SPROBABLE MEMBERSHIP IN THE EUTERZ , OnurMSc in Agricultural EconomicsSupervisor: Prof. Dr. Emin I IKLIJuly 2006, 230 pagesIn this study, Turkey dairy sector and the EU dairy sector arediscussed in all aspects. The progression in dairy sector and the level it hasreached in both Turkey and the EU in the previous years have beenexamined within the view of various data, and it has been tried to assignwhat sort of outlook the dairy sector will reach in both Turkey and the EU,in the forthcoming years. After all of the researches and comparisons, it hasbeen tried to come up with some Turkey-oriented solutions for the probableproblems regarding the perception of Turkey?s adaptation to the EUCommon Agricultural Policy. Thus, the regulations (the reform) that mustbe done in Turkey have been tried to be expressed.