XDSL (digital subscriber line) sistemlerinin kıyaslanması
Comparison of XDSL (digital subscriber line)systems
  1. Tez No: 197457
  2. Yazar: DURDU YÜCEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞABAN ERGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: xDSL, ADSL, Sayısal Müşteri Hattı, letişim TeknolojileriIII, XDSL, ADSL, Digital Subscriber Line, Telecomunication tecnologiesIV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZET DURDU YÜCELKAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ MAM ÜN VERS TESFEN B L MLER ENST TÜSÜELEKTR K-ELEKRON K MÜHEND SL Ğ ANAB L M DALIYÜKSEK L SANS TEZÖZETXDSL ( Digital Subscriber Line) S STEMLER N N KIYASLANMASIDURDU YÜCELDANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Şaban ERGÜNYıl: 2005 Sayfa: 54Jüri : Yrd. Doç. Dr. Şaban ERGÜN: Doç. Dr. Özer ÇINAR: Yrd. Doç. Dr. Abdülhamit SUBAŞIBu çalışmada, xDSL (Digital Subscriber Line) ve bilhassa DSL ailesinden ADSLdiğer iletişim ve erişim teknolojileriyle çeşitli yönlerden kıyaslanmıştır. xDSLTeknolojilerinde karışık kodlama ve modülasyon teknikleri kullanılarak bakırkablonun taşıma kapasitesinden azami olarak istifade edilmiştir.Günümüzde, bilgisayar ağları üzerinden iletilmesi gereken verinin miktar vehacmi büyük ölçüde artmıştır. letilmesi gereken bu bilgiler için çeşitli verihaberleşme teknolojileri mevcuttur. Uç kullanıcılara geniş bantlı erişim imkanı sunanxDSL sistemleri; donanım ve yatırım maliyetinin az olması, süreklilik ve yüksek bantgenişliği gerektiren birçok uygulamaya uygunluğu ile mevcut bakır alt yapıyıkullanması cihetiyle iletişim teknolojileri içerisinde en yaygınıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DURDU YÜCELUNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ MAMINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESDEPARTMENT OF ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERINGMSc THESISABSTRACTCOMPARISON OF XDSL ( Digital Subscriber Line) SYSTEMSDURDU YÜCELSupervisor: Assist. Prof. Dr. Şaban ERGÜNYear: 2005 Pages: 54Jury : Assist. Prof. Dr. Şaban ERGÜN: Assoc. Prof. Dr. Özer ÇINAR: Assist. Prof. Dr. Abdülhamit SUBAŞIIn this study, xDSL (Digital Subscriber Line), especially ADSL (which is amember family of XDSL) is compared with other telecomunication access tecnologies.xDSL tecnologies has benefit capacity of transport by using miscellaneous codingand modulatıon tecniques.Today, amount of data and volume of data which are transmitted overcomputer networks have been increased anomalously. To relay this data, there aremany data communication tecnologies . The XDSL systems are the most commonamong communication systems using copper infrastructure lines because theirsupplie?s cost and investment quantity are cheap. Beside this, they offer widebandwidth access to users.