Java teknolojisi kullanarak internet tabanlı öğrenci kayıt sistemi
Internet based student registration system with java technology
- Tez No: 197528
- Danışmanlar: DR. MEHMET KARAHASAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: EJB, İnternet kayıt sistemi, Java, Jsp, Öğrenci kayıt sistemi
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
VJAVA TEKNOLOJİSİ KULLANARAKİNTERNET TABANLI ÖĞRENCİ KAYIT SİSTEMİ(Yüksek Lisans Tezi)Kürşat KURTMUĞLA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ2005ÖZETBu çalışma, klasik üniversite öğrenci kayıt sistemlerindeki aksaklıklarıgidermek, kayıt sırasında oluşan kuyrukları önlemek ve hata oranını azaltmakamacıyla yapılmıştır. Çalışmanın birinci aşaması olarak mevcut öğrenci kayıtsistemleri incelenmiştir. Daha sonra eksikler ve meseleler ortaya konmuş veçözümler üretilmiştir. Son olarak üretilen çözümler doğrultusunda internetüzerinden kayıt yapılabilmesi için bir sistem geliştirilmiştir. Kayıt sisteminingeliştirileceği platform olan Java teknolojisi incelenmiş, Java teknolojisiiçerisinde kullanılacak alt teknolojiler belirlenmiş ve kayıt sistemi geliştirilmiştir.Önerilen sistem hâlihazırda Muğla Üniversitesi'nde aktif olarakkullanılmaktadır. Uygulamaya geçirilmiş olan kayıt sistemi sayesinde kayıttarihinin son günündeki öğrenci yığılmaları azalmıştır. Yapılan kayıt işlemleridenetim altına alınmıştır. Ayrıca öğrenciler üniversiteye gelmeden bulunduklarışehirden kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerini yapabilmişlerdir.
Özet (Çeviri)
VIINTERNET BASED STUDENT REGISTRATION SYSTEMWITH JAVA TECHNOLOGY(M.Sc.Thesis)Kürşat KURTMUĞLA UNIVERSITYISNTITUTE of SCIENCE and TECHNOLOGY2005ABSTRACTThis study has been developed for the purpose of eradicating drawbacksof traditional student registration, preventing student gatherings in queues andminimising error rate. As the first step of this development, available studentregistration system has been analysed. After that, deficiencies and problems havebeen detected and solutions have been offered. Lastly, under the light ofsolutions offered, for the purpose of making it possible to do registration on theinternet, the system has been developed. Java technology on the platform ofwhich this system will be developed has been analysed. Subtechnologies to beused in java have been determined and registration system has been developed.The proposed system has still been readily used actively at university ofMuğla. By means of the registration system developed for application, theaccumulation of students for registration on the last day of registration has beendecreased. The registration procedure has been controlled. Besides; withoutcoming to the university for registration, students have been able to renew theirregistrations and lesson registration procedures in their hometowns.Key Words : EJB, Internet registration system, Java, Jsp, Student registrationsystem.Page Number : 74Advisor : Dr. Mehmet KARAHASAN