ASP.NET teknolojilerini kullanarak bir satınalma portalı uygulamasının geliştirilmesi
Developing a purchasing portal application using by ASP.NET technologies
- Tez No: 197865
- Danışmanlar: Y.DOÇ. ERDEM UÇAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Purchase, ASP.NET, SQL, Rijndael, IISYear: 2005Page: 1
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
ASP.NET TEKNOLOJ LER N KULLANARAK B R SATINALMA PORTALIUYGULAMASININ GEL ŞT R LMESYüksek Lisans TeziTrakya Üniversitesi Fen Bilimleri EnstitüsüÖZETBu tez çalışmasında web tabanlı, açık eksiltme yöntemini kullanan bir e-satınalma uygulamasıgeliştirilmiştir. Tez Projesi, günümüz yazılım geliştirme teknolojilerinden biri olan ASP.NETkullanılarak geliştirilmiştir. Projede, C# programlama dili ve veritabanı olarak da MicrosoftSQL Server kullanılmıştır. Bu uygulama ile internet üzerinden tedarikçiler vearasında açık eksiltme kuralları ile satınalmaşirketler/kurumlargerçekleştirilebilmektedir.Şirketler/Kurumlar, ihtiyaç duydukları malzemelere ait satın almataleplerini, internet sitesi üzerinden ilan etmektedirler. Satınalma taleplerine teklif verebilmekiçin siteye üye tedarikçi olmak gereklidir. Üye tedarikçiler, açık eksiltme yöntemi ile taleplereteklif verebilmektedirler. Böylece, ihaleler son derece şeffaf bir şekilde internet üzerindenizlenebilmektedir. hale sonunda, verilen zaman aralığında en düşük fiyat teklifini verentedarikçi ihaleyi kazanmaktadır.Anahtar sözcükler Satınalma, ASP.NET, C#, SQL, Rijndael, IISYıl: 2005Sayfa: 1
Özet (Çeviri)
DEVELOPING A PURCHASING PORTAL APPLICATION USING BY ASP.NETTECHNOLOGIESMaster ThesisTrakya Univercity Graduate School ofNatural and Applied SciencesDepartman of Computer EngineeringSUMMARYIn this thesis study, a purchasing application that used a web-based reverse auction methodwas developed. This project was developed by utilizing ASP.NET which is one of today?ssoftware development tools. C# programming language and Microsoft SQL Server as thedatabase were used in the project. With this application a purchasing transaction betweensuppliers and companies/corporations can be realized on internet by reverse auction rules.Companies/Corporations declare their purchasing requests for the materials that they need oninternet. One has to be a member supplier to the site for placing an offer for the purchasingrequests. Member suppliers can offer requests by reverse auction method. So, adjudicationscan be observed transparently on internet. At the end of the adjudication the supplier who bidsthe minumum price between specified times win the adjudication.