Polistiren enjeksiyonunda çevrim zamanı optimizasyonu
Cycle time optimisation in injection process for polystrene
  1. Tez No: 197893
  2. Yazar: SERKAN TUĞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞEN HAKSEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Plastik enjeksiyon, çevrim zamanı, polistiren, optimizasyoniii, Plastic injection moulding, cycle time, polystyrene, optimisationiv
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Plastik enjeksiyon prosesinde çevrim zamanı, verimlilik ve ekonomiklikaçısından büyük önem taşımaktadır. Üretilecek parça için belirlenmiş kalitekriterlerinden ödün vermeden çevrim zamanının iyileştirilmesi verimliliği arttıracak veönemli ölçüde tasarruf sağlanmasına yol açacaktır.Bu çalışmada plastik enjeksiyon prosesinde etkili olan; hammadde, enjeksiyonmakinesi, enjeksiyon parametreleri incelenmiştir. Polistiren (PS) bir parçanınenjeksiyon prosesinde çevrim zamanının optimizasyonu için uygulamalı çalışmalaryapılmıştır. Uygulamalar gerekli ön çalışmalar yapıldıktan sonra pratik olarakenjeksiyon makinesi başında yapılmış elde edilen sonuçlar incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Cycle time is very important in injection moulding process of thermoplastics tobe efficient and economic. While the quality criterias defined for the part kept, makingthe cycle time shorter improves the efficiency and save money and time.In this study, row material, injection machine and injection parameters which areeffective in injection process are investigated. Application studies done for optimizingthe cycle time of injection moulding process for polystyrene. After doing necessary pre-studies, the applications done with injection machines and the results are evaluated.