Eskişehir kent merkezi yeşil alanlarının uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri yardımı ile değerlendirilmesi
Research for green spaces in Eskişehir city center, using remote sensing and geographical information systems
  1. Tez No: 198399
  2. Yazar: ÖZLEM UZ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ALPER ÇABUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Peyzaj Mimarlığı, Geodesy and Photogrammetry, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Yeşil Alan, Uzaktan Algılama, Coğrafi BilgiSistemleri, Green Spaces, Remote Sensing, GeographicalInformational Systems
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Her geçen gün artan nüfus yoğunlukları ile yerleşim alanlarıgelişmekte ve biyolojik çevre ile olan denge giderek bozulmaktadır.Böyle bir ortamda insanların sağlıklı ve mutlu yaşamaları,ihtiyaçlarına cevap verecek sosyo-ekonomik yapının gelişmişliğine,dolayısı ile yeşil alan sisteminin gereksinimlere cevap verecekdüzeyde olmasına bağlıdır. Açık ve yeşil alanların, toplumunihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olması gerekmektedir.Bu çalışmada, Eskişehir ili kent merkezine ait açık ve yeşilalanların Uzaktan Algılama'nın farklı yöntemlerini kullanaraksaptanabilirliği ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yeterliliği analizedilmiştir.
Özet (Çeviri)
The settlement areas are getting developed by the density ofpopulation and the balance with the biological environment is gettingdestructed day by day. In this kind of environment happiness andhealth of people depend on the development of socio-economicsituation and the green spaces which are enough to cover the needs.Open and green spaces should meet the needs of people.In this study, the presence of the open and the green areas inthe center of Eskişehir was determined by using different methods ofremote sensing and their suffiencies were analyzed by usinggeographical informational systems.