Öğretmen bilişim sistemi
Teacher information system
  1. Tez No: 198438
  2. Yazar: PELİN YAZAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR HOŞCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Öğretmen, veri, bilgi, bilişim sistemi, veritabanıtasarımıi, Teacher, data, information, information system, databasedesignii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu tez; okullardaki öğretmenlerin birbirleriyle haberleşmesinikolaylaşmak, soru bankası hazırlamaları, günlük, ünite ve yıllık dersplanlarını yapmaları, haftalık ders programlarına ulaşmaları, sınıflar vedersler hakkında bilgi edinmeleri, okuldaki duyuru ve sınavlardan haberdarolmaları, mevzuatlara ulaşmaları, doldurulması gereken formları zamankaybetmeden doldurmaları, öğrenci notlarını girmeleri için hazırlanmıştır.Aynı zamanda bu tezde; yöneticilerin ders teftiş raporu ve sicil notututmaları; nöbet günlerini ayarlamaları, Okul Aile Birliği ve öğrencibilgilerini görmeleri sağlanmıştır. Bunun için Bilişim Sistemi ve öğretmeningörevleri açıklanmıştır. Daha sonra sistemde kullanılacak veriler analizedilmiş ve varlık-ilişki modeli kullanılarak Öğretmen Bilişim Sistemineyönelik bir veritabanı tasarlanmıştır. Veritabanı programı olarak MS Accesskullanılmıştır. Veritabanında bulunan bilgilerin ekran ortamına ve başkaortamlara aktarılması için Visual Basic kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis is prepared for communicating among the teachers in thesame school easily, preparing a question databank, planning their daily unitand annual times, getting schedules, obtaining information about classes andlessons, finding out the announcement about the every subject matter anddates of examinations; getting the rules and laws about education, fillingrequired forms on time and storing students? marks by using TeacherInformation System. On the other hand this thesis provides for theadministrators to fullfill the result of the evaluations of the teachers; it helpsthe administrators install the timetable of the teachers and it also givesgeneral information about student and School Family Unity. So in this thesisInformation System and teacher responsibilities are explained. The dataobtained from the records are analyzed and a database is designed forTeacher Information System by using the data model of entity relationship.MS Access is used for preparing this database program. Visual Basic is usedfor transferring the datas to the screen or other platforms.