Mobil iletişim araçlarının magnetik karakterizasyonu ve magnetik kalkanlama
Mobile communication devices and magnetic shielding
- Tez No: 198599
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. EMİN ÜNAL, Y.DOÇ.DR. İNAYET DERİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: shielding effectiveness, frequency selective surfaces (FSS)
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mustafa Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
IIÖZETMOBİL İLETİŞİM ARAÇLARI VE MAGNETİK KALKANLAMABu çalışmada, belirli bir rezonans frekansına sahip periyodik kare halka vedairesel halka Frekans Seçici Yüzeylerin, farklı Chirality değerleri, elektrik sabiti vegeliş açılarda iletim yansıma katsayıları hesaplanmış, kalkanlama etkinlikleri incelenmişve birbirleriyle karşılaştırılmıştır.Chiral katman üzerine kare halka ve dairesel halka geometrili iletken yapılarperiyodik olarak yerleştirilmiştir. Bu yapıların periyodikliğinden dolayı elektrik vemanyetik alanlar, floquet modları cinsinden ifade edilmiştir. Sınır şartları ve momentmetodu kullanılarak, gelen düzlem dalganın bir iletken eleman üzerinde oluşturduğubilinmeyen akım yoğunluğu bulunmuştur. Bilinmeyen akım katsayıları elde edildiktensonra iletilen ve yansıyan alanlar bulunmuştur. İletilen alan ile gelen alan arasındakiilişkiyle kalkanlama etkinliği hesaplanmıştır. Kare halka ve dairesel halka frekansseçici yüzeylerin, Chirality değeri, geliş açısı ve dielektrik sabitinin farklı değerleri içinkalkanlama etkinliği incelenip birbirleriyle karşılaştırılmıştır.Elde edilen veriler sonuçunda; her iki FSY yapının da kalkanlama etkinliği veaçısal kararlılıkları iyi denebilecek düzeyde ve dairesel halkanın kare halkaya oranladaha kararlı olduğu görülmüştür.2005, 84 SayfaAnahtar Kelime: kalkanlama etkinliği, frekans seçici yüzeyler
Özet (Çeviri)
IIIABSTRACTMOBILE COMMUNICATION DEVICES and MAGNETIC SHIELDINGIn this study, the reflection and transmission coefficient of periodic square loopand ring element frequency selective surfaces were examined and compared each otherat different Chirality admittance, dielectric constants and incident angles.Square loop and ring type conductive structure were replaced periodically on aChiral screen. Due to the periodicity, E and H fields were written as floquet modes.Unknown current density on a conductive element, it was caused by incident planewave, were obtained by using boundary conditions and moment method. After unknowncurrent coefficients were found, transmitted and reflected fields were determined. Theshielding effectiveness was calculated from relation between transmitted and incidentfields. Square loop and ring element FSS were examined for the shielding effectivenessand compared each other at different chirality admittance, dielectric constants andincident angles.As a result of obtained data, both FSS structures have a good shieldingeffectiveness and sensitivity to incident angle. And ring FSS had been seen more stablethen square loop FSS.2005, 84 pages