Eskişehir ve çevresinde saptanan Tachinidae (Diptera) faunası üzerine sistematik çalışmalar
Systematic studies on the Tachinidae filies (Diptera) of Eskişehir province
  1. Tez No: 198716
  2. Yazar: SADİ AKSU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN ÇALIŞKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Zooloji, Biology, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Tachinidae, Exoristinae, Phasiinae, Parazitoit, Lepidoptera, Heteroptera, Eskişehir, Türkiye, Tachinidae, Exoristinae, Phasiinae, Parazitoit, Lepidoptera, Heteroptera, Eskişehir, Turkey
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZETBu çalışma, Nisan 2002 ile Ekim 2003 tarihleri arasında Eskişehir ve çevresindeyakalanan 90 Tachinid örneğine dayanmaktadır. Bu çalışmada iki altfamilyaya ait(Exoristinaeve phasiinae) 16 cins ve toplam 20 tür tespit edilmiştir.Yapılan bu çalışmada Exoristinae alt familyasına ait 12 cinse bağlı 13 Tür; Phasiinaealt familyasından 5 cinse bağlı 7 tür saptanmıştır. Bu türlerden 4 tanesinin Türkiye için yenikayıt niteliğinde olduğu belirlenmiştir. Bunlar: Drino vicina (Zetterstedt), Pseudogoniaparisiaca (Robineau-Desvoidy), Spallanzania quadrimaculata Herting, Spallanzaniamultisetosa (Rondani)Elde edilen 20 türün tanıları yapılarak sistematik açıdan önemli vücut parçalarınınşekilleri çizilmiş, cins ve tür anahtarları oluşturulmuştur. Ayrıca bazı biyolojik özellikleriliteratür bilgileriyle birlikte verilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARYThis study depends on 90. Tachinid samples found in Eskişehir and its surroundingsbetween April 2002 and October 2003. In this study, 16 genus and 20 species belonging totwo subfamilies (Exoristinae and Phasiinae) were found.As a result of this study 12 genera and 13 species belonging to the sub family ofExoristinae; 5 genera and 7 species belonging to the subfamily of Phasiinae werw found. Itwas concluded that 4 species among them were recorded fort he first time in Turkey.These are Drino vicina (Zetterstedt), Pseudogonia parisiaca (Robineau-Desvoidy),Spallanzania quadrimaculata Herting, Spallanzania multisetosa (Rondani).Twenty species obtained in the resarch area were idendified and identification keysincluding genera and species belonging to 2 subfamilies were prepared and importantdistinctive morphological features of body parts of the specimens were illustrated. Somebiological aspects were also given.