Bitlis ili Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri süt sığırı barınaklarının yapısal özellikleri
The constructural properties of dairy cattle housing of the Ahlat and Adilcevaz district in Bitlis
  1. Tez No: 198721
  2. Yazar: HÜSEYİN BAYRAKTAR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NUH UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Süt sığırı işletmeleri, barınaklari, Dairy cattle enterprise, dairy operations, dairy buildings, dairy cattlehousing.ii
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziBİTLİS İLİ AHLAT VE ADİLCEVAZ İLÇELERİ SÜT SIĞIRI BARINAKLARININYAPISAL ÖZELLİKLERİHüseyin BAYRAKTARSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüTarımsal Yapılar ve SulamaAnabilim DalıDanışman :Doç. Dr. Nuh UĞURLU:2005, sayfa : 48jüri :Prof. Dr. Mehmet KARA:Prof. Yılmaz BAHTİYARCA:Doç. Dr. Nuh UĞURLUAraştırma, Bitlis ili Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde belirlenen 23 adet süt sığırıişletmesinde yapılmıştır. Araştırmada; süt sığırı işletme sahibinin işletme yöntemi veteknik gelişmeleri takip etme performanslarını belirlemek amacıyla çiftçilerle mülakatyapılmıştır. Barınakların teknik özelliklerini belirlemek amacıyla yapı planları vekrokileri çıkarılmıştır. Barınakların çeşitli yönlerden resimleri çekilmiştir. Bu çalışmalarsonucunda elde edilen verilerin değerlendirme sonuçlarından, meteorolojikkayıtlardan ve literatürden yararlanılarak araştırma alanı için önerilerdebulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMasters ThesisTHE CONSTRUCTURAL PROPPERTIES OF DAIRY CATTLE HOUSINGOF THE AHLAT AND ADİLCEVAZ DISTRICT IN BİTLİSHüseyin BAYRAKTARSelçuk UniversityGraduate School of Natural and Applied Sciences Department of FarmStructures and Irrigation.Supervisor : Doç. Dr. Nuh UĞURLU: 2005, page: 48jury : Prof. Dr. Mehmet KARA: Prof. Yılmaz BAHTİYARCA: Assoc. Prof. Dr. Nuh UĞURLUThis research has been conducted at 23 milk-cow establishments which wereselected through within the Ahlat and Adilcevaz district in Bitlis city. The generalproperties of dairy estabilistment were determined by interwieve of milk companyoweners in the research. The tecnical structures of the dairy buildings were definedto use of barn plan and sketch where made in dairy estubilishment settlement area.The barns have been photographed from varios directions. Suggestions have beenmade by using results of this study meteorological records, and the related citation.