Konya şehir doğalgaz dağıtım işletmesinde entegre yönetim sistemi (ISO 9001: 2000, ISO 14001, OHSAS 18001) uygulaması
An application of integrated management system (ISO 9001: 2000, ISO 14001, OHSAS 18001) in the natural gas distribution of Konya city
  1. Tez No: 198727
  2. Yazar: HAKKI TAYFUR ASLAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AHMET PEKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 ÇevreYönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Bütünleşik Yönetim Sistemi, ISO 9001:2000 Quality Management System, ISO 14001:2004Environmental Management System, OHSAS 18001 Occupational Health and SafetyManagement System, Integrated Management System
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 162
Özet
iÖZETYüksek Lisans TeziKONYA ŞEHİR DOĞAL GAZ DAĞITIM İŞLETMESİNDE ENTEGREYÖNETİM SİSTEMİ (ISO 9001:2000, ISO 14001, OHSAS 18001)UYGULAMASIHakkı Tayfur ASLANSelçuk Üniversitesi Fen Bilimleri EnstitüsüEndüstri Mühendisliği Ana Bilim DalıDanışman: Prof. Dr. Ahmet PEKER2005, 150 SayfaJüri:Prof. Dr. Ahmet PEKERYrd. Doç. Dr. Orhan ENGİNYrd. Doç. Dr. M. Atilla ARICIOĞLUBu çalışmada, Konya Doğal Gaz Dağıtım İşletmesinde ISO 9001:2000 KaliteYönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İşSağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'nden oluşan bütünleşik bir yönetim sistemininkurulması ve uygulaması gerçekleştirilmiş ve bu üç yönetim sistemini kapsayanbütünleşik bir yönetim sistemi modeli önerilmiştir. Doğal gaz dağıtım firmasındauygulanan Bütünleşik Yönetim Sistemi modeli uluslar arası akreditasyona sahip birbelgelendirme kuruluşu tarafından onaylanmıştır. Bu uygulama birçok firmanınbundan sonraki yapacağı yönetim sistemleri çalışmalarına model teşkil etmektedir.
Özet (Çeviri)
iiABSTRACTMaster ThesisAN APPLICATION OF INTEGRATED MANAGEMENT SYSTEM (ISO9001:2000, ISO 14001, OHSAS 18001) IN THE NATURAL GASDISTRIBUTION FIRM OF KONYA CITYHakkı Tayfur ASLANSelçuk UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Industrial EngineeringSupervisor: Prof.Dr. Ahmet PEKER2005, 150 PagesJüry:Prof. Dr. Ahmet PEKERYrd. Doç. Dr. Orhan ENGİNYrd. Doç. Dr. M. Atilla ARICIOĞLUIn this thesis, an applıcatıon of integrated management system (ISO9001:2000, ISO 14001, OHSAS 18001) in the natural gas distribution firm of Konyacity was proposed and put into practice. The proposed integrated managementsystem that applied in the natural gaz distribution firm of Konya was certificated byinternational certification firm. This application can be modelled by other firms fortheir management systems.