A visual basic program for the design of sewer systems
Kanalizasyon sistemlerinin tasarımı için visual basic ile bir bilgisayar programı hazırlanması
  1. Tez No: 198734
  2. Yazar: ALPER CEYHAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAZEN KAVVAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Nüfus tahmini, kanalizasyon sistemi, pis su debisi, boru çapı, eğim, hız, maliyet, optimizasyon.ii, Population estimation, sewer system, sewer discharge, pipe diameter, line slope, velocity, cost, optimization.i
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Hidrolik tasarım kanalizasyon sistemi projelerinde en önemli evrelerden biridir.Hidrolik tasarımındaki işlemler geleneksel metotlar ve klasik mühendislik hesaplarıile uzun zaman alır ve bunlarla hata yapma olasılığı yüksektir. Doğal olarak dahakısa zamanda ve en az hatayla hesaplanması arzu edilir. Bu çalışmada, optimizasyontekniğiyle maliyeti sonlandıran, nüfusa göre pis su miktarını hesaplayan, boru çapını,eğimi ve uygulama yükseltilerini bulan Visual Basic 6.0 diliyle yazılımı yapılmış birbilgisayar programı geliştirilmiştir. Bu programın temel amacı mümkün olan boruçapı ve eğim kombinasyonlarını sunmak ve ekonomik değerlendirme yaparakbunların arasından en iyi alternatifi seçmektir. Bu prensiptir ama programın dahadoğru hesaplamaları yapması için geliştirerek fazla detaylar eklenebilir.
Özet (Çeviri)
The hydraulic design is one of the most important phases in sewer system projects.Conventional methods and classical engineering calculations for hydrauliccomputations consume more time and its ability of making mistakes is very high.Naturally, it is requested to be calculated in a short time with minimum mistake. Acomputer program is developed in this research, in Visual Basic 6.0 language whichcomputes quantity of wastewater with respect to population, diameter of pipe, slopeof line and installation elevations completing with cost estimations regarding theoptimization techniques. The main objective of the program is to present the possiblecombinations of pipe diameter and line slope and then to choose the best alternativeamong them regarding the economic evaluation. This is principle, however moredetails can be added to improve the program for more accurate calculations.